Srbijanski košarkaš poručio: Samo da znate, mi nismo nebeski narod

Radiosarajevo.ba
Srbijanski košarkaš poručio: Samo da znate, mi nismo nebeski narod
FOTO: EPA / Nikola Kalinić

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić našao se na udaru u svojoj državi radikalnih navijača nakon što je dao intervju za Blic u kojem se dotakao i nekih tema koji nemaju dodirnih tačaka sa košarkom.

Krilo Fenerbahčea je, između ostalog, govorio i o Kosovskoj bici te sasvim iskreno poručio da “Srbi nisu nebeski narod”.

“Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zbog ovih rečenica zamrziti, ali vrijeme je da neko to kaže javno – Riješimo taj problem, izvucimo što možemo i nastavimo dalje”, rekao je Kalinić, te nastavio:

Kosovska bitka se desila prije 600 i više godina i to već dosta decenija nije ‘naša’ teritorija. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim… Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, biće nam bolje”.

“Da se ne lažemo, nismo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali pomirimo se s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj karti svijeta. Ko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i kaže strancima odakle je i ko je. Doživjeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživio”.

Danas su se oglasili navijači Crvene zvezde, popularne Delije. Kalinić je do sada bio miljenik Delija, ali izgleda da se taj stav o njemu promijenio poslije ovih izjava, pa je dobio i transparent od grupe navijača Zvezde koja je bila utakmici u Limogeu.

Kale, brdo, tu su bili Turci, u stvari... Sikter bre, Kaliniću“, pisalo je na dva transparenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije