Srbija iznenađena odlukom Pešića: Teodosić prekrižen za Eurobasket!

1
Radiosarajevo.ba
Srbija iznenađena odlukom Pešića: Teodosić prekrižen za Eurobasket!
Foto: EPA-EFE / Miloš Teodosić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlučio je da precrta kapitena te selekcije Miloša Teodosića za predstojeće mečeve sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket, odnosno za predstojeće Evropsko prvenstvo, nezvanično saznanje Mozzart Sport.

Isti izvor piše da je ovo "iznenađujuća i čudna odluka" trofejnog stručnjaka jer se "već u ovoj fazi priprema zahvalio najiskusnijem reprezentativcu Srbije i lideru koji je u A selekciji već 15 godina".

Ovo je prvi put da je Miloš Teodosić precrtan sa spiska reprezentacije. On nije nastupao na Eurobasketu 2017. i ranije 2013. godine zbog povreda, kao i Mundobasket u Kini 2019. "Uvijek je bio uz nacionalnu selekciju i nije tajna da je njegov uticaj na svlačionicu Srbije ogroman", piše Mozzart Sport.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Jusuf Nurkić nakon dolaska na okupljanje: Atmosfera je na zavidnom nivou

Jusuf Nurkić nakon dolaska na okupljanje: Atmosfera je na zavidnom nivou

Teodosić je bio jedan od najvažnijih faktora kada je Srbija osvajala druga mjesta na Mundobasketu 2014. godine u Madridu i dvije godine kasnije na Olimpijskim igrama u Riju. Za Srbiju je debitovao kod Zorana Moke Slavnića na Evropskom prvenstvu 2007. godine.

Teodosić je kod Pešića odigrao dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetski kup, na startu u tijesnoj pobjedi nad Letonijom i u porazu od Belgije. Od tada prekaljeni kreator i jedan od najboljih plejmejkera današnjice više nije igrao u dresu sa državnim grbom.

Srbija je sa pripremama počela 1. augusta, otkad ekipa radi u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Za 13. august zakazana je prva kontrolna utakmica protiv Crne Gore u Beogradu, a četiri dana kasnije Orlovi će biti gosti Slovenije u Ljubljani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije