Srbija i Španija izborile četvrtfinale

Radiosarajevo.ba
Srbija i Španija izborile četvrtfinale

Košarkaši Srbije prošli u četvrtfinale (foto:arhiv)

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman u četvrtfine Svjetskog prvenstva u košarci koje se održava u Turskoj, a nešto kasnije pridružila im se selekcija Španije, a upravo ove dvije selekcije odmjeriće snage u četvrtfinalnom duelu.

Reprezentacija Hrvatske je nakon početnih 0:5 uspjela da preokrene i nakon četiri minute povede sa 12:9. Hrvastska je prvu četvrtinu dobila sa 27:19.

Srbija se probudila u drugoj četrtini i smanjila prednost na 36:34, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Finiš utakmice je donio dramatičnu završnicu. U posljednih deset minuta se ušlo sa vodstvom Srbije od četiri razlike.

Posebno je neizvjesna bila posljednja minuta susreta u kojoj su se izmjenjivala slobodna bacanja na obje strane. U tim je trenucima Marko Popović pogađao slobodna bacanja za Hrvatsku, Krstić i Rašić za Srbiju.

Kod rezultata 72-72 nakon Popovićevih pogođenih slobodnih bacanja Srbima je ostalo pet sekundi za napad, koje je Rašić iskoristio za prodor u kojem ga je faulirao Davor Kus. Rašić je pogodio prvo slobodno bacanje, drugo namjerno promašio da bi isteklo preostalo vrijeme, te tako poslao Hrvatsku kući.

Najefikasniji igrač Hrvatske bio je Popović s 21 košem i 5 asistencija, Roko Leni Ukić zabio je 11, a Marko Banić 10 koševa uz sedam skokova. Kod Srba je Kristć ubacio 16 koševa, dok je Rašić postigao koš manje.

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Turskoj, savladavši selekciju Grčke sa 80:72 (22:19, 15:12, 15:20, 28:21).
totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije