Srbija i Hrvatska osigurale osminu finala SP-a

Radiosarajevo.ba
Srbija i Hrvatska osigurale osminu finala SP-a

Teodosić se probija pored Nielsena (foto: Getty Images)


Pobjedama protiv Australije, odnosno Tunisa, Srbija i Hrvatska osigurale su osminu finala Svjetskog košarkaškog prvenstva u Turskoj.U narednom meču koji je ujedno I posljednji u grupnoj fazi takmičenja košarkaši Srbije će se sa Argentino boriti za prvo mjesto u gupi A, dok će Hrvatska vjerovatno biti četvrta u grupi B.

U današnjoj utakmici protiv Australije, reprezentacija Srbije je zaigrala u kompletnom sastavu. Kapiten Nenad Krstić vratio se u tim i sa double-double učinakom (14 poena, 10 skokova) pomogao svojoj ekipi da pobijedi “Boomerse” rezultatom 94:79. Uz Krstića odličnu utakmicu odigrali su Miloš Teodosić koji je ubacio 19 poena, od čega pet trica, te Novica Veličković koji je “ubo” 18 poena i zabilježio 9 skokova. Od Australijanaca najbolji su bili Brad Newely sa 13, Patrick Mills sa 12, te Matt Nielsen i Aleks Marić sa po 10 poena. Reprezentacija Australije pobjedomm protiv Angole ima šansu da se plasira u naredni krug takmičenja.

Hrvatska je protiv Tunisa ubjedljivom pobjedom 84:64 osigurala plasman u osminu finala. Košarkaši ”kockastih” su odlično otvorili utakmicu i vrlo brzo su stigli do vodstva od 10:0, dok su Tunižani prve poene postigli tek nakon četiri minute igre. I u nastavku Hrvati su odlično igrali da bi završili utakmicu sa 84 poena. najefikasniji u redovima Hrvatske, Marko Popović je dodao 16, a Ante Tomić 15 poena i 9 skokova. Kod Tunisa je jedino Ben Romdane sa 23 poena bio dvocifren.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije