Spursi 17. put zaredom savladali Clipperse (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Spursi 17. put zaredom savladali Clipperse (VIDEO)

Slavlje Hilla, Duncana i Jeffersona (Foto: AP)

Ovog ponedjeljka odigrane su tri utakmice na NBA parketima.

Za dva je koša svoj rekord karijere popravio Luol Deng ubacivši 40 poena u 110:98 pobjedi Chicago Bullsa protiv Portland Trail Blazersa. Prijašnji rekord od 38 poena ubacio je 26. ožujka 2007. godine, zanimljivo, također Portlandu.

LaMarcus Aldridge, Chicagov drugi izbor drafta iz 2006. godine koji je odmah proslijeđen u Trail Blazerse, ubacio je najviše protiv nesuđenog kluba. Njegovih 33 koševa najbolji je učinak nekog igrača iz redova Portlanda u ovoj sezoni.

Čini se da je Loul Deng posebno inspiriran kada mu se s druge strane parketa nađu Portland Trail Blazersi. Njegov dojučerašnji najbolji učinak od 38 postignutih poena ostvario je baš protiv njih u ožujku 2007., da bi ga u ponedjeljak nadmašio utrpavši istoj ekipi okruglih 40. Bullsi su na Dengovim krilima stigli do sigurne pobjede rezultatom 110:98, a Chicagovom centru uvelike je pripomogao Derrick Rose sa 16 poena i čak 13 asistencija. "Moja uloga bila je da pronađem najbolji način kako da kontroliramo utakmicu. Cijelo vrijeme su držali po dvojicu igrača na meni, tako da sam morao dodavati loptu, a večeras smo zaista dobro pogađali otvorene šuteve."

LaMarcus Aldridge ubacio je 33 poena za Blazerse kojima je ovo prvi ovosezonski poraz.

http://www.youtube.com/watch?v=VLIBQHytd58&feature=player_embedded


Spusrsi nisu imali previše problema protiv svojih starih mušterija Clippersa i rezultatom 97:88 stigli su do svoje 17. uzastopne pobjede u ogledima ova dva tima. Susret je presudila šira klupa San Antonia, o čemu najbolje svjedoči podatak da je u prve tri četvrtine klupa Gregga Popovicha ubacila 25 poena, a protivnička niti jedan. Loša stvar po kojoj će se pamtiti ova utakmica bio je brutalni faul Craiga Smitha na Georgeu Hillu zbog kojeg je automatski isključen i zbog kojeg krilo Spursa više nije moglo nastaviti utakmicu. "To je bio prljav, baš prljav potez", osvrnuo se Tony Parker na taj događaj. "To je bio iznimno opasan faul. Nije bilo nikakve potrebe da Smith to napravi."

Parker je postigao 19 poena uz devet asistencija, a Richard Jefferson poen manje. Na drugoj strani Eric Gordon ubacio je 23 poena, među kojim je bilo i nekoliko zakucavanja od kojih zastaje dah.

http://www.youtube.com/watch?v=5vXkGDP8-0s&feature=player_embedded


Tyreke Evans predvodio je Kingse s 23 poena, iako je propusto početak drugog dijela zbog bolova u trbuhu. Slovenac Beno Udrih dodao je 17 poena, a poen manje postigao je Sacramentov rookie DeMarcus Cousins. Najraspoloženiji kod Raptorsa bili su Andrea Bargnani s 28 i DeMar DeRozan s 24 poena.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije