Španija pobijedila Sloveniju (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Španija pobijedila Sloveniju (VIDEO)

Sergio Lull polaže (foto: AP)


U petak se na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, kojem je domaćin Turska, igraju utakmice za redoslijed od petog do osmog mjesta.

Prvi su utakmicu odigrali svjetski prvaci Španci i Slovenci, te je pobijedila Španjolska 97-80, što im donosi utakmicu za peto mjesto. Suparnik će im biti bolji iz večernjeg meča Rusije i Argentine. Sloveniji, pak, ostaje utakmica za sedmo mjesto s poraženim iz spomenutoga meča.

Slovenija je bolje otvorila meč gubitnika iz četvrtfinala od prije dva dana. Vodili su u prvom dijelu i sa devet razlike, ali Španci su nekako uspijevali održavati kontakt, a u posljednjoj četvrtini i preokrenuti rezultat.

Tricama i jačom obranom Španija je četiri minute prije kraja došla do velikih 84-73 čime su i razriješili pitanje pobjednika ovog ogleda.

Juan Carlos Navarro je predvodio Špance sa 26 poena i sedam asistencija. Vrlo dobro su svoje role još odradili Rudy Fernandez i Fran Vazquez sa po 16 poena. Kod Slovenaca su Goran Dragič i Jaka Lakovič zabili po 19 koševa.



http://www.youtube.com/watch?v=fuGbhLCZ3kM&feature=player_embedded


totalsport/radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije