Spaho: Želim pomoći klubu

Radiosarajevo.ba
Spaho: Želim pomoći klubu

Košakraški klub Bosna i dalje se nalazi u jako dramatičnoj situaciji. Funkciju vršioca dužnosti predsjednika kluba preuzeo je Albir Spaho.

Spaho je u razgovoru za Dnevni avaz istakao kako prilikom izbora za člana Upravnog odbora nije znao koliko je teškom stanje u klubu.

"Nisam raspolagao nikakvim informacijama, znao sam da situacija, kao i u većini sportskih kolektiva, nije sjajna pa sam mogao pretpostavljati da ništa bolja nije ni u KK Bosna. Želio sam i želim pomoći afirmaciji kluba u ekonomskom i u svakom drugom obliku", rekao je Spaho za Avaz.

Problemi u klubu se vuku godinama, a Spaho smatra da Upravni odbor kluba nije kriv ya krizu. Ipak, o dugovanjima nije želio govoriti prije Izborne skupštine, koja je zakazana za 29. novembar.

Spaho vjeruje da opstanak bivšeg evropskog prvaka neće doći u pitanje.

"Postoje ljudi koji vole Bosnu i ovaj sport. Otvoreni smo za sve one koji mogu dati doprinos", rekao je Spaho za Dnevni avaz.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije