SP Turska: Rusija bolja od Obale Slonovače

Radiosarajevo.ba
SP Turska: Rusija bolja od  Obale Slonovače

Ponkrashov ispod koša (foto: Reuters)

Ruska košarkaška reprezentacija došla je do druge pobjede u utakmici 3. kola svoje skupine C na Svjetskom prvenstvo u Turskoj. Uz dramu na kraju svladana je reprezentacija Obale Bjelokosti 72:66.

Imali su ruski igrači ugodnih trinaest razlike minutu i četrdesetak sekundi prije isteka vremena (68:55), a potom si dopustili neizvjesnu završnicu. Bjelokošćani su se dvadesetak sekundi prije kraja utakmice približili na 68:66, da bi favorizirana momčad susreta do kraja mirno stavljala svoja slobodna bacanja za konačnu pobjedu. Predvodili su rusku reprezentaciju do nje Timofej Mozgov s 19 poena i pet skokova (za 21 minutu) i Aleksander Kaun s 13 ubačenih koševa i šest uhvaćenih lopti (za 19 minuta). U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Mamadou Lamizana, strijelac 14 poena. Imao je i osam skokova u trećem porazu svoje reprezentacije.

Uspješna je u skupini D bila Novozelandska reprezentacija. Do prve su pobjede u Turskoj stigli protiv Libanona nakon dominacije kroz četrdeset minuta koja se očituje u konačnih 108:76. Sve je bilo rješeno već nakon uvodne četvrtine (32;16). Kirk Penney s 26 poena i Thomas Abercrombije s 23, uz sedam skokova, bili su najzaslužniji za slavlje Novog Zelanda. Osamnaest koševa i sedam uhvaćenih lopti bio je najbolji učinak u redovima Libanona. Ostvario ga je Fadi El Khatib.

Kako bi imali ikakve šanse za proboj među posljednjih osam Libanonci će morati slaviti u barem jednoj od preostale dvije utakmice. Igraju protiv Španjolske i Litve.

Svjetsko prvenstvo u košarci, 3. kolo:

Skupina C

Rusija - Obala Bjelokosti 72-66

Kasnije:

Portoriko - Kina

Grčka - Turska

Redoslijed: 1. Rusija 5, 2. Turska 4 (-1), 3. Grčka 4 (-1), 4. Kina 4 (-1), 5. Obala Bjelokosti 3, 6. Portoriko 2 (-1)

Skupina D:

Novi Zeland - Libanon 108-76

Kasnije:

Francuska - Kanada

Španjolska - Litva

Redoslijed: 1. Francuska 4 (-1), 2. Litva 4 (-1), 3. Novi Zeland 4, 4. Libanon 4, 5. Španjolska 3 (-1), 6. Kanada 2 (-1)

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije