Slavni NBA star o svojoj borbi: Dok sam bio u komi, imao sam 12 moždanih udara

Radiosarajevo.ba
Slavni NBA star o svojoj borbi: Dok sam bio u komi, imao sam 12 moždanih udara

Već pet godina prošlo je otkako je Lamar Odom posljednji put igrao u NBA ligi, a tri otkako je bio na rubu smrti nakon predoziranja kokainom i viagrom u bordelu.

Raspao mu se i brak s Khloe Kardashian, ali stvari idu nabolje. Lamar tvrdi da je danas potpuno čist, da se osjeća izvrsno jer je živ te da želi oživjeti košarkašku karijeru u Kini.

Dvostruki NBA prvak i bivši najbolji šesti igrač lige gostovao je u emisiji "Cold as Balls" slavnoga komičara Kevina Harta, s kojim je razgovarao dok su se namakali u ledenim kupkama. Iako je koncept emisije humorističan, detalj koji je Odom otkrio dao joj je vrlo ozbiljan ton, prenosi 100posto.

"Liječnici mi govore da sam hodajuće čudo. Dok sam bio u komi, imao sam 12 moždanih i šest srčanih udara", rekao je košarkaš i šokirao minijaturnoga glumca, kao i sve koji su to čuli.

Zvuči zaista nevjerojatno, s obzirom na to da je često i jedan od tih udara dovoljan da zauvijek prekine ljudski život, ili barem ostavi trajne posljedice, pa ako je to što je Odom rekao istina, jasno je da se radi o vrlo blagim udarima. I da je on zaista hodajuće čudo.

Odom je 14 godina igrao u NBA ligi, od kojih je 12 proveo u Los Angelesuigrajući za Clipperse i Lakerse, dok je po jednu bio u Miamiju i Dallasu, a s američkom reprezentacijom osvojio je olimpijsku broncu 2004. te zlato na SP-u 2010. NBA karijeru završio je s prosjecima od 13,3 koša i 8,4 skoka, a baš ga je "trade" u Dallas bacio u depresiju koja je kulminirala spomenutim incidentom u bordelu, nakon kojeg je danima bio u komi i disao uz pomoć aparata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije