Slavlje Bullsa, Cavsi osigurali prolaz (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Slavlje Bullsa, Cavsi osigurali prolaz (VIDEO)

Chicago Bullsi poravnali su omjer u seriji s Boston Celticsima na 2-2 nakon sjajne utakmice u svom United Centru. Nakon više od pola odrađene serije prvog kruga doigravanja slobodno se može reći kako su dvoboji Bullsa i Kelta središnji događaj. Pobjedom 121:118 nakon dva produžetka, Chicago je uspio doći do izjednačenja u pobjedama, no vrlo lako to je moglo biti drugačije.

Timovi su se tokom cijelog dvoboja izmjenjivali u vodstvu, a s obzirom na takav razvoj događaja mogla se očekivati napeta završnica. Bullsi su vodili 96:93, desetak sekundi prije kraja utakmice kada je njihova obrana napravila kardinalnu pogrešku ostavivši Raya Allena samog na trici koji to, naravno, nije promašio. Na ovakav način Chicago je poražen u drugoj utakmici serije u Bostonu. Derrick Rose je sa zvukom sirene pokušao donijeti pobjedu domaćina, no lopta nije pronašla put ka košu.

Gdje je stao na kraju regularnog dijela susreta, u prvom produžetku nastavio je Ray Allen. Jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige nanizao je tricu i dva puta po dva poena, te je spletom okolnosti Celticsima donio prednost od pet koševa. Tada je na scenu stupio Ben Gordon koji se nakon teškog pada pri pokušaju ulaska pod koš podigao na noge i odmah potom, točno 4.5 sekunde prije kraja produžetka pogodio nemoguću tricu za izjednačenje. U preostalom vremenu je Paul Pierce na suprotnoj strani promašio šut za pobjedu nakon čega je susret otišao u drugi produžetak.

Chicago je u drugih pet minuta bio znatno odlučniji, bolji, te su od početka držali prednost. Trica Pierca 19 sekundi prije kraja svejedno je dala novu nadu Celticsima, ali je u posljednjem napadu Pierceov pokušaj trice koja bi susret odvela u treći produžetak blokirao Salmons.

Sjajne utakmice obično imaju odlične pojedince. Niti ovaj susret nije bio iznimka. Derrick Rose je postigao 23 poena, uz 11 skokova i devet asistencija, 22 je dodao Gordon, a Salmons 20. Domaćini su imali i dvojicu s double-double učinkom, Tyrusa Thomasa (14p, 10sk) i Joakima Noaha ( 12p, 10sk), a obojica su dodali i po tri blokade. Kod gostiju briljantan je bio Rajon Rondo s triple-double učinkom od 25 poena i po 11 skokova i asistencija, Paul Pierce je postigao 29, a Ray Allen 28 koševa. Peti dvoboj na rasporedu je u utorak.

http://www.youtube.com/watch?v=KlJPRqALdEQ


Cavsi dominantno u polufinalu Istoka

Cleveland je prema očekivanju poslao ove Detroit Pistonse u istoriji. Rasheed Wallace, Allen Iverson, Antonio McDyess igrači su koji neće više nositi dres Pistonsa, iako je sudbina McDyessa još uvijek nesigurna. Wallaceu i Iversonu koji se nije nikako snašao u Motor Cityu ističu ugovori ovog ljeta i neće biti produljeni. Upitna je i sudbina trenera prve godine Michaela Currya.

Cavsi su demolirali Pistonse usred Auburn Hillsa rezultatom 99:78. LeBron James je još jednom bio fenomenalan s 36 poena, 13 skokova i osam asistencija, Mo Williams je odigrao najbolju utakmicu u ovoj seriji s 24 koša. McDyess je s 26 poena i deset skokova možda i natjerao Joe Dumarsa da ga zadrži u gradu iz države Michigan. A ugovor za iduću sezonu još jednom vrlo dobrom partijom osigurao je nekadašnji igrač Maccabija Will Bynum s 22 poena postignuta ulascima s klupe.

Cavsi su postali prva ekipa u ovosezonskom playoffu koja je izborila polufinale konferencije, a tamo će još morati pričekati za protivnika, jer se za to pravo moraju izboriti Miami Heat i Atlanta Hawksi.

http://www.youtube.com/watch?v=Lp-LMy2efdM&feature=player_embedded


Turkoglu pogodio za pobjedu Orlanda

Prije nekoliko mjeseci, kada su utakmicu regularne sezone NBA lige igrali Orlando i Phoenix za koji igra nekadašnji centar Magica, Shaquille O'Neal, novinari su ga upitali tko je najvažniji igrač Orlanda, pritom aludirajući na Dwighta Howarda, no Shaq je dao odgovor koji nitko nije očekivao: "Turkoglu je njihov najvažniji igrač."

Turski reprezentativac zaista jest jedan od najvažnijih igrača Magica, ne bismo išli toliko daleko da ga nazovemo najboljim, ili onoga s najvećim značenjem, ali mora se reći kako je njegov utjecaj u igrama tog sastava itekako velik. Turkoglu je u prve tri utakmice playoff serije s Philadelphijom šutirao 7-30, slabo za igrača njegove kvalitete. U prve dvije utakmice, u dva poraza Orlando je imao visoke prednosti da bi na kraju ostao poražen. I ovoga puta dogodilo se nešto slično, ali s drugačijim krajem. Magic je imao deset poena prednost manje od pola zadnje četvrtine do kraja utakmice, no uspjeli su i to prosuti. Košem Igoudale dvoboj je poravnat na 81:81, 14 sekundi prije kraja. Trener Orlanda Stan Van Gundy posljednju je akciju pripremio za turskog internacionalca. Ovaj nije razočarao. Hedo je s malom fintom otvorio sam sebi nešto prostora, te je gađao tricu i pogodio! Ostala je samo sekunda prije kraja, s druge strane Igoudala promašuje.

"Lijepo je znati da ti trener vjeruje. Naš je meni povjerio posljednju akciju i sretan sam što ga nisam razočarao." - zadovoljan svojim učinkom bio je Turkoglu.

Malo sreće za Orlando, iako igra ponovno nije bila kvalitetna. Neshvatljivo je kako su baš u najvažnijim utakmicama sezone upali u crnu rupu i nikako ne mogu uhvatiti formu kojom su igrali većim dijelom sezone. Bez obzira što je omjer sada izjednačen na 2-2, serija još niti izbliza nije gotova. Prije svih klupa Orlanda mora početi igrati znatno bolje, u ovoj su utakmici postigli tek mizerna četiri poena.

Dwight Howard je s 18 poena i isto toliko skokova predvodio Magic, Rashard Lewis i Turkoglu dodali su po 17, a Courtney Lee 15, u Sixersima najbolji je bio Andre Miller sa 17 koševa.

Rocketsi na rubu istorije

Houston i u drugom susretu u svom Toyota Centru došao do vodstva od 3-1 u seriji protiv Portlanda, te sada imaju priliku prvi put od 1997. godine proći uvodni krug doigravanja. Od kada je Yao Ming draftiran u Rocketse, prije sedam godina, njegova je ekipa u četvrtim utakmicama serija doigravanja imala omjer 0-6, sinoćnjom pobjedom prekinut je i taj crni niz. Junak ove pobjede Houstona bio je Chuck Hayes. Usprkos tome što je igrao samo četiri minute, najvažnije je odigrao kada je trebalo. Trener Rick Adelman ubacio ga je u petorku 27 sekundi prije kraja utakmice, kada su Blazersi imali zadnji napad. Hayes je inače obrambeni specijalist i upravo je time donio pobjedu svom timu. Iznudio je prekršaj u napadu Brandona Roya i tu je bio kraj nadanja za Portland.

"Trener je trebao moju obranu. Drago mi je što je vjerovao u moje mogućnosti i sretan sam da smo pobijedili i što sam imao udio u tome." - zadovoljan je bio Hayes.

Blazersima, pak, ostaje nada da u posljednja dva gostujuća poraza nisu bili daleko od pobjede, tako da ih ne treba još uvijek otpisivati. S time se slaže i njihov trener, Nate McMillan: "Sada ćemo vidjeti od čega je ova ekipa napravljena. Bili smo blizu da nešto izvučemo iz posljednje dvije utakmice, ali nismo uspjeli. Međutim, neću nas još uvijek otpisati, treba nam domaća pobjeda, a zatim da se vratimo u Houston i napravimo nešto važno, nešto što još nismo uspjeli."

Yao Ming je napokon odigrao dobru utakmicu, postigao je 21 poen uz 12 skokova, 17 je dodao ponovno vrlo dobri Luis Scola, dok je Brandon Roy ubacio 31 kod poraženog sastava.

Rezultati:

Istočna konferencija
Chicago – Boston 121:118, dva produžetka (2-2)
Detroit – Cleveland 78:99 (0:4)
Philadelphia – Orlando 81:84 (2-2)

Zapadna konferencija:
Houston – Portland 89:88 (3-1)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije