Skupština KK Bosna ASA BHT zakazana za 29. novembar

Radiosarajevo.ba
Skupština KK Bosna ASA BHT zakazana za 29. novembar


Nije izvjesno da će 29. novembar biti dan odluke za KK Bosna ASA BHT, ali je za taj dan (ponedjeljak) u 19 sati zakazana vanredna Skupština kluba koja će imati za cilj popunu Upravnog odbora iz kojeg će se daljim konsultacijama dobiti novi predsjednik kluba, piše SCsport.ba.

Podsjetimo, na prethodnoj sjednici Skupštine koja je održana prije nekoliko mjeseci (16. juna) izabrano je novo rukovodstvo na čije je čelo stigao Emir Ahmetagić. No, zaposlenik kompanije ASA brzo se povukao jer nije imao snage uhvatiti se u koštac s prolemima koji su evidentni, a zbog kojih su igrači i struka nedavno na kratko vrijeme obustavili rad.

Košarkaši sarajevske Bosne u štrajku?

Stopama Ahmetagića krenuli su i još neki članovi OU, no ni većina koja je ostala nije spremna za rad (čast izuzecima), pa je jasno da će delegati Skupštine imati jasnu, moglo bi se reći istorijsku odgovornost budući da bi novi predsjednik i njegovi najbliži saradnici morali imati viziju i strategiju rada kako im zaposlenje u bivšem prvaku Evrope ne bi bilo kao razonoda ili samo jedna stavka u CV-u.

Marković: U Bosnu se ne vraćam dok je u klubu sadašnja garnitura

scsport.ba/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije