Sjajni Jusuf Nurkić pružio najbolju partiju sezone

0
Radiosarajevo.ba
Sjajni Jusuf Nurkić pružio najbolju partiju sezone
Foto: EPA-EFE / Jusuf Nurkic u duelu

Jusuf Nurkić je pružio svoju najbolju partiju ove sezone, ali ipak nije spriječio poraz Portlanda u gostima kod Sacramenta.

Kingsi su slavili u tijesnoj završnici, 125:121. Pobjednik je praktično riješen kada je Marvin Bagley pogodio trojku za 121:114 na pola minute do kraja, Trail Blazersi su tek uspjeli smanjiti razliku prije završetka meča.

Za 32 minute na parketu Nurkić je ostvario fantastični double-double učinak od 28 poena i 17 skokova. Dodao je još pet asistencija i jednu ukradenu loptu, piše SCSport.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Samo je Damian Lillard bio efikasniji od Bosanske zvijeri (32 poena, 10 asistencija) kod Blazersa, dok su Kingse do trijumfa predvodili Buddy Hield (22 poena) i De’Aaron Fox (21).

Luka Garza je drugu noć zaredom bio u prvoj petorci, ali Detroit je glatko poražen u gostima kod prvaka. Milwaukee je pobijedio sa 114:93 uz dobro izdanje Giannisa Antetokounmpa (33 poena).

Garza je igrao 23 minute te zabilježio šest poena i pet asistencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije