Široki nadigrao Bosnu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Široki nadigrao Bosnu u Sarajevu

Košarkaši Širokog slavili su u prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva BiH igranoj u Sarajevu i nadigravši domaću Bosnu otišli kući sa prednošću od 1-0 u seriji. Široki je bio bolji od Bosne rezultatom 78:87.

Od samog početka susreta Širokobriježani su krenuli agresivno, Mason je bio posebno raspoložen pa su već na samom startu gosti iz Širokog imali vodstvo od 4:0, u nastavku smo gledali nadmetanje Masona na jednoj i Ikonića na drugoj strani.

Pred kraj prve četvrtine igrači Bosne su se uspjeli odlijepiti na 7 razlike prije svega zahvaljujući Šehoviću i Đorđeviću.

Izabranici Vlade Vukoičića su pokušali povećati svoju prednost do kraja prve dionice ali Širokobriježani su pokazali da u Sarajevo večeras nisu došli sa bijelom zastavom, dvije vezane trojke preko Milekovića i Masona istopile su vodstvo Bosne od 7 razlike te su na kraju Studenti prvu četvrtinu okončali sa samo pola koša prednosti.

U drugoj četvrtini ekipa Širokog Eroneta je apsolutno dominirala parketom Skenderije, Mason je zakucavanjima dizao klupu Širokog na noge a gledaoci u Skenderiji bili su jako zabirnuti.

Sredinom druge dionice proradio je i Šime Špralja, Vlada Vukoičić bio je sve nervozniji.
Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 45:49 u korist gostiju iz Širokog.

U drugom poluvremenu odbrana Bosne nije imala odgovor za večeras super raspoloženi Široki
Pred ulazak u posljednju četvrtinu Široki je imao 10 poena viška u odnosu na Studente.

Na poečtku posljednje četvrtine Hajrić je smanjio vodstvo Širokog ali uspio je promašiti i dodatno slobodno bacanje, na drugoj strani Grgat vraća Širokom prednost od 10 poena razlike.

Četiri minute pred kraj susreta Široki je najavio pobjedu. Josipović je pogodio za visokih 16 poena razlike.

Bosna je u nastavku uspjela napraviti mini seriju od 4:0 ali na drugoj strani Mason i Grgat ponovo pogađaju te daju do znanja prisutnima u dvorani da pobjeda večeras ide u Široki Brijeg.

Na kraju se završilo 78:87 u korist Širokog koji je na taj način stekao veliku prednost pred revanš na Pecari koji se igra u subotu, gdje će Široki pred svojim navijačima imati priliku postati novi šampion Bosne i Hercegovine u košarci.

Najefikasniji igrač utakmice bio je večeras odlični Grgat sa 27 ubačenih poena, odličan u redovima Širokog bio je i Mason koji je ubacio 18, a treba spomenuti i Josipovića sa 15 poena na svom kontu.

U redovima Bosne najbolji je bio Šehović sa 20 poena a svjetlije tačke u timu studenata bili su Ivanović, Hajrić i Đorđević sa po 12 postignutih poena.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije