Shaq u Cavsima

Radiosarajevo.ba
Shaq u Cavsima

Kako javljaju američki mediji, iako vijest nije službeno potvrđena, Shaquille O'Neal od iduće godine nosiće dres Cleveland Cavaliersa.

Shaq je posljednje dvije sezone nosio dres Phoenixa, a u zamjenu za njega Sunsi će dobiti Bena Wallacea i Sašu Pavlovića.

O'Neal, koji je četiri puta bio prvak NBA lige i čak 15 puta nastupio na All Stars susretima, u redovima Cavsa igrat će s jednim od najboljih igrača današnjice LeBronom Jamesom.

U Cavsima se nadaju da će im Shaq pomoći u tome da osvoje prvi naslov prvaka u istoriji, ali i donijeti u Cleveland prvi naslov prvaka u nekom sportu nakon što su 1964. Cleveland Brownsi slavili u NFL ligi.

Dva metra i 16 centimetara visoki i 147 kilograma teški centar, od 2000. do 2002. osvojio je tri uzastopna naslova prvaka s Los Angeles Lakersima, dok je posljednjeg osvojio u dresu Miami Heata 2006. Prošle sezone u dresu Sunsa imao je prosjek od 17,8 koševa i 8,4 skokova po utakmici.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije