Shaq LeBronov tjelohranitelj

Radiosarajevo.ba
Shaq LeBronov tjelohranitelj

Shaquille O'Neal predstavljen je u Clevelandu kao novi košarkaš Cavaliersa.

Shaq je otkrio svoj novi moto: "Win a Ring for the King" - Osvojiti prsten za Kralja

O'Neal je 15 puta nastupao na All-Star utakmicama, i četiri puta osvajao NBA naslove.

"U životu se stvari uvijek događaju tri puta. Pobijedio sam sa sjajnim Kobeom, pobijedio sam s jednako sjajnim Dwyaneom, sada želim pobijediti sa sjajnim LeBronom. Imamo sve što nam za to treba. Jednostavno to moramo napraviti. Ovo je LeBronova ekipa. On je kapiten. U razdoblju sam karijere kad sam se naučio uklopiti. Sad sam u poslu zaštitarstva. Moj je posao zaštititi Kralja. Zbog toga sam ovdje", rekao je O'Neal.

James je na odmoru s porodicom u Kaliforniji. Zbog toga nije mogao nazočiti Shaqovom predstavljanju. Dvije su superzvijedzde, međutim, razmijenile e-mailove, a Shaq će tokom godišnjeg odmora, najavio je, posjetiti Jamesa.

"Moji sinovi vole LeBrona više od mene. Moram priznati, pomalo sam ljubomoran", rekao je dobro raspoloženi i humoru skloni centar.

Rekao je da ne sumnja da će LeBron, odu li sljedeće sezone do NBA naslova, produžiti ugovor s Cavaliersima. Rado bi to učinio i on sam.

"Za 35 miliona dolara po godini učinit ću to odmah. Neću niti pogledati ugovor", našalio se nastavivši: "Imam još puno toga za ponuditi. Danas je u NBA ligi svega četiri ili pet pravih centara. Jedan sam od njih. U NBA ligi sam proveo 17 sezona, ali tri sam gotovo u potpunosti propustio zbog povreda. Dakle, tri su još preostale."

Kad su ovlasti u igri u pitanju, O'Neal kaže: "Sposoban sam igrati bilo kakav stil. Neću od trenera tražiti 40 ili 50 šuteva po utakmici; 30 će biti sasvim dovoljno", uz osmijeh je kazao iskusni centar, tapšući po ramenu trenera Mikea Browna, koji je sjedio do njega.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije