Senzacionalni trejd u NBA ligi: Kevin Durant ipak završio u klubu u koji je želio otići

1
Radiosarajevo.ba
Senzacionalni trejd u NBA ligi: Kevin Durant ipak završio u klubu u koji je želio otići
Foto: EPA-EFE / Kevin Durant

Brooklyn Netsi mijenjaju Kevina Duranta u Phoenix Sunse u velikom trejdu, potvrdili su izvori lige za Yahoo Sports.

Očekuje se da će Netsi u ugovoru dobiti paket igrača i naknadu za draft. Prema izvještajima, Sunsi će dobiti Mikala Bridgesa, Cama Johnsona, Jaea Crowdera, te četiri izbora prvog kruga drafta i zamjenu izbora 2028.

TJ Warren također ide u Phoenix zajedno s Kevinom Durantom.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nakon što su Netsi zamijenili Kyrieja Irvinga u Dallas Maverickse tokom vikenda, Durant se navodno sastao s Brooklynovim šefovima kako bi razgovarali o "smjeru franšize i njezinoj sposobnosti da bude kandidat za naslov prvaka". Očito ti razgovori nisu bili plodonosni.

Durant je zatražio razmjenu još ljetos, ali kada nije bilo ponuda, povukao je zahtjev prije početka sezone. Trenutno ne igra zbog povrede, ali trebao bi se vratiti kroz dvije sedmice.

Lakersi bili aktivni, poslali Russella Westbrooka u Utah Jazz

Kasno sinoć se desila još jedna razmjena, gdje su Los Angeles Lakersi uradili trejd sa još dvije ekipe. Razmijenili su Russella Westbrooka i poslali izbor prvog kruga drafta 2027. godine. Zauzvrat su dobili D'Angela Russella, Jareda Vanderbilta i Malika Beasleya

U razmjeni su učestvovali i Utah Jazz, te Minnesota Timberwolvesi našeg Luke Garze. Jazz je dobio Westbrooka, Juan Toscano-Andersona, Damiana Jonesa, i već spomenuti izbor prvog kruga od Lakersa. Timberwolvesi su dobili Mikea Conleya te Nickeil Alexander-Walkera

Lakersi su se tako riješili velikog ugovora Russella Westbrooka, dok su u klub vratili D'Angela Russella, kojeg su birali drugim izborom NBA drafta 2015. godine. U klubu je proveo prve dvije godine karijere. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije