Sarajevo krajem jula domaćin velikog košarkaškog kampa

Radiosarajevo.ba
Sarajevo krajem jula domaćin velikog košarkaškog kampa
Foto: Printscreen / Aplikacije za kamp do 2. jula
Sarajevo će od 24. do 27. jula biti domaćin velikog košarkaškog kampa, koji će se igrati po FIBA pravilima.

Kako smo saznali od organizatora, u glavni grad Bosne i Hercegovine doći će 40 košarkaša s ciljem da pokušaju pronaći adekvatan i kvalitetan klub za narednu sezonu.

Samir Avdić, nekadašnji proslavljeni košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, otkrio nam je da je ideja za organizacijom ovakvog kampa potekla prošle godine, a da se od februara 2018. internzivno radi na realizaciji planova.

Pripremljen plan

"Projekt sam počeo pripremati krajem februara ove godine zajedno sa saradnicima i sve naredne aktivnosti koje su u toku, rezultat su ranije detaljno pripremljenog plana. Igračima učesnicima, trenerima i njihovim pomoćnicima omogućili smo ''full service&hospitality'', kaže Avdić.

Aplikacije za kamp do 2. jula - undefined

Foto: Printscreen: Aplikacije za kamp do 2. jula

Ljubitelji basketa znaju da se slični kampovi tokom ljeta organiziraju u Sjedinjenim Američkim Državama i Italiji, te je ovo idealna prilika za naše mlade košarkaše da naprave iskorak u svojim karijerama.

Okupljanje je zakazano za 24. juli, a dan kasnije na rasporedu su prva takmičenja za 40 košarkaša koji će biti podijeljena u četiri tima sa po 10 igrača. 

Utakmice će se igrati četiri puta po 10 minuta, a napad će biti 24 sekunde, u odnosu na 35 sekundi kakav je slučaj u NCAA ligi. Igrat će se po turnirskom principu da će svaka ekipa odigrati najmanje tri utakmice.

Poslani pozivi

Organizator je već uputio pozive svim timovima iz ABA1 i ABA2 lige, kao i ostalim klubovima iz regiona. Početkom juna poziv će biti poslan i na adresu velikih evropskih klubova i agenata kojima će se otvoriti vrata glavnog grada BiH.

"Želja nam je kao organizatoru okupiti sve ljude iz svijeta košarke na jednom mjestu, kako bi razmijenili iskustva i pripremili se za narednu takmičarsku sezonu", navodi Avdić, dodajući da će sve utakmice biti u LiveStream prijenosu i imati LiveStatistics putem YouTube kanala procampsarajevo.

Samir Avdić - undefined

Foto: Printscreen: Samir Avdić

Professional basketball Camp Sarajevo 2018 ima svoju Facebook stranicu i Instagram profile putem koje će se komunicirati i promovirati sve aktivnosti.
 
"Sponzori su nam ukazali povjerenje i s ponosom mogu reći da je Professional basketball Camp Sarajevo 2018 dobio generalnog sponzora, svjetski poznatom kompanijom iz IT sektora Kaspersky Lab.  Također, još jedna kompanija iz IT sektora ukazala nam je povjerenje, a to je "ComTrade Systems Integration", podvlači Avdić.
 
On je dodao da će oficijelni partneri biti: Voda "ELLA", sportsku opremu za igrače, trenere, organizacijski team je omogućio "No. 1", distributer i dobavljač leda za ovaj kamp -  "LedLed.ba".
 
"U pregovorima smo i s drugim potencijalnim sponzorima, kako bismo objedinili sport i business i ovaj sportski događaj realizirali na najbolji mogući način", naglašava Avdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije