Samo pobjeda vodi u baraž

Radiosarajevo.ba
Samo pobjeda vodi u baraž
Foto: fotoservis

Košarkaška reprezentacija BiH večeras nastavlja kvalifikacije za plasman na Eurobasket, koji se održava naredne godine u Litvaniji. Večeras nas očekuje meč sa reprezentacijom Ukrajine, a koju bi morali pobijediti, kako bi zadržali šanse za plasman u baraž.

Iako smo u prethodna četiri odigrana meča zabilježili samo jednu pobjedu i to upravo protiv selekcije Ukrajine na domaćem, ipak postoje teoretske šanse za direktan plasman, ali mnogo realnija opcija put na Eurobasket preko baraža.

Međunarodna košarkaška unija (FIBA) još nije obznanila koliko ekipa će igrati baraž iduće godine, ali sudeći po riječima selektora Sabita Hadžića Bosna i Hercegovina u idućim utakmicama nema mnogo prostora za kalkulacije.

''Nama odgovaraju samo pobjede ako mislimo zadržati i teorijske šanse za baraž i plasman u Litvaniju. FIBA još nije donijela odluku da li će šest ili deset ekipa igrati u baražu. Kako god, mi prvo moramo sutra pobijediti Ukrajinu'', kazao je Hadžić.

Smatra da je reprezentacija BiH protiv Ukrajine u Sarajevu odigrala najbolju utakmicu ovih kvalifikacija. ''Protiv njih smo igrali dobro u napadu i odbrani, ali tada smo bili kompletni. Da smo nastavili tako igrati i da su nas zaobišle povrede, sigurno bi danas stanje na tabeli bilo drugačije.''

Ipak, kako kaže naš selektor atmosfera u svlačionici odlična: "Spremni smo. Ni ja, ni stožer, ni igrači ne gubimo nadu. Nekoliko puta pregledali smo snimku dvoboja u Sarajevu. Uočili smo neke nedostatke našeg rivala. Pokušat ćemo to iskoristiti. Ne manjka optimizam. Premda neće biti lako."

Utakmica protiv Ukrajine počinje u 18 sati u Dnepropetrovsku, uz diraktan prijenos na BHT1, a reprezentacija BiH nakon toga neće imati mnogo vremena za odmor jer u ponedjeljak u Sarajevu gostuje Mađarska u 20.45 sati u velikoj dvorani Mirza Delibašić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije