Sam Cassell okončao igračku karijeru

Radiosarajevo.ba
Sam Cassell okončao igračku karijeru

Sam Cassell, 39-godišnji američki košarkaš i osvajač tri NBA prstena, objavio je kraj svoje 15-godišnje igračke karijere i najavio početak trenerske karijere.

Cassell je tako objavio da će nakon igračke karijere nastaviti raditi kao asistent novog trenera Washington Wizardsa Flipa Saundersa.

http://www.youtube.com/watch?v=tmU7TmBe41M


"Nakon 15 godina igranja u ovoj ligi postigao sam sve što sam mogao kao igrač. Sada je vrijeme da ljubav prema igri pokažem učenjem za trenera i mladima prenesem ono što sam naučio. Mislim da su Washington Wizardsi izuzetno nadarena momčad i da je taj klub sjajno mjesto za početak moje trenerske karijere", rekao je Cassell.

http://www.youtube.com/watch?v=PTX67oKzjUA


Cassell je u karijeri odigrao 993 utakmice u regularnom dijelu sezone, nastupajući pritom za osam timova (Houston, Phoenix, Dallas, New Jersey, Milwaukee, Minnesota, LA Clippers, Boston), te ostvarujući prosjek od 15.7 koševa i 6 asistencija.

Vrhunci karijere su mu već ranije spomenuta tri naslova NBA prvaka, od čega dva s Hoston Rocketsima (1994. i 1995.), te jedan s Boston Celticsima (2008.).

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije