Šahovska partija Grega Popovicha: Spursi izborili majstoricu

O.K.
Šahovska partija Grega Popovicha: Spursi izborili majstoricu

San Antonio Spursi pokazali su sinoć snagu i izborili sedmu utakmicu doigravanja sa Denver Nuggetsima, a Greg Popovich je još jednom pokazao kako u NBA nema premca.

San Antonio je držao utakmicu pod kontrolom, iako se Nikola Jokić raspucao, uspjeli su da isforsiraju greške svojih protivnika i da ih pretvore u brze poene.

Denver je jednostavno izgledao kao da nije stigao na utakmicu, puštali su velike prednosti ekipi San Antonia, nisu imali organizaciju igre i loše su šutali.

Tome u prilog govori činjenica da su samo polovični učinak u šutu iz igre imala tri igrača (Paul Milsap, Nikola Jokić i Gary Harris).

Šut za tri poena naročito je bio problematičan za Denver, šutirali su 25 posto, dok su za dva poena šutirali 44 posto.

Da je sreća, ali i taktika bila na strani San Antonia pokazuje i podatak da je šest igrača imalo procent šuta preko 50 posto.

Najefikasniji u timu Grega Popovicha bio je LaMarcus Aldridge koji je postigao 26 poena i zabilježio 10 skokova, dok je DeMar DeRozan upisao 25 poena. Rudy Gay je dao velik doprinos sa klupe postigavši 19 poena uz stopostotan učinak sa šuta za tri poena.

Nikola Jokić ostao je za jednu asistenciju kratak od triple-doublea. Srbijanski centar sinoć je upisao 43 poena, uz 12 skokova i devet asistencija. Njemu su podršku pružali Garry Harris koji je postigao 14 i Jamal Murray koji je postigao 16 poena.

Sedma i odlučujuća utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju, kada počinje i drugi krug kvalifikacija na Istoku, kada se sastaju Raptorsi i Philadelphia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije