SAD u polufinalu protiv Litvanije

Radiosarajevo.ba
SAD u polufinalu protiv Litvanije

Russel Westbrook (foto:ap)

Poznati su svi polufinalisti Svjetskog košarkaškog prvenstva koje se igra u Turskoj. SAD će put do finala tražiti protiv Litvanije.

SAD se uspjela plasirati u polufinale svjetskog prvenstva nakon pobjede protiv velikog rivala reprezentacije Rusije. Konačni rezultat je bio 89:79 a košarkaši Rusije su pružili dobar otpor do poluvremena kada je rezultat bio 44:39.

U drugom poluvremenu amerikanci ubacuju u brzinu više, zatežu odbranu i prave prednost od 15-tak razlike, koja se zadržala do kraja. Rusija je uspjela malo smanjiti rezultat na konačnu prednost od 10 razlike. Najbolji igrač utakmice bio je Kevin Durant koji je ubacio 33 poena.

Reprezentacija Litvanije je razbila ekipu Argentine i pobjedili ih sa 19 poena razlike. Litvanci su svoju prednost napravili u prve tri četvrtine kada su ostavili reprezentaciju iz Južne Amerike na samo 53 poena. Do kraja su argentinci smanjili na konačnih 104:85.
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije