Sabit Hadžić: "Veliku Britaniju moramo pobjediti"

Radiosarajevo.ba
Sabit Hadžić: "Veliku Britaniju moramo pobjediti"

Sabit Hadžić (foto:fotoservis)

Nakon neočekivanog poraza od Mađarske, košarkašku reprezentaciju očekuje težak meč protiv Velike Britanije. To će biti treća kvalifikacijska utakmica za Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2011. godine.

Sabit Hadžić, selektor naše reprezentacija je na press konferenciji  dan uoči meča sa Velikom Britanijom izjavio da očekuje puno bolju igru u odnosu na utakmicu sa Mađarskom, u kojoj smo izgubili sa 74:70.

"U Mađarskoj smo promašili veliki broj otvorenih šuteva, a Mađari su igrali oštro na našim centrima, što im je dozvolio sudački kriterij na toj utakmici. Velika Britanija je izuzetno jaka ekipa koja se sprema za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Međutim uz našu publiku i domaći teren mi možemo i moramo pobijediti", rekao je Hadžić.

Playmaker bh. selekcije Nemanja Gordić u Mađarskoj je slomio ruku, tako da će propustiti nastavak kvalifikacija. Nihad Đedović je također povrijeđen, ali se u taboru BiH nadaju da će ipak biti spreman za današnju utakmicu.

Susret protiv Velike Britanije bit će odigran u srijedu u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija u 20.45 sati, a ulaznice se mogu nabaviti po cijenama od 7 (tribine) i 10 KM (parter).

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije