Rytas preokretom do drugog Eurokupa

Radiosarajevo.ba
Rytas preokretom do drugog Eurokupa

Lietuvos Rytas je u prvoj drami pobijedio Himki 80:74 i postao prva momčad s dva naslova pobjednika Eurokupa.

Triler utakmica dostojna finala drugog po snazi europskog natjecanja iznjedrila je Lietuvos Rytas kao ovosezonskog pobjednika Eurokupa, dok poraženi Himki može žaliti nad propuštenom prilikom za pobjedom koja je ruskom klubu bila nadomak ruke nakon 30 minuta igre. No Rusi koji su vodili većim dijelom susreta, upropastili su svoj šanse katastrofalnim otvaranjem posljednje četvrtine.

Prvih deset minuta utakmice završilo je neriješeno 22:22, a potencijalni problem za Lietuvos Rytas bile su brze dvije osobne pogreške prvog centra Petravičiusa. Himki je početkom druge četvrtine pogodio tri trice (Delfino dvije, McCarty), a rupu pod litavskim košem je odlično iskoristio Mozgov (11p, 8sk) za vodstvo ruske momčadi 44:35 na poluvremenu.

Iako su četiri promašaja Himkijevog McCartya je u prvih sedam minuta nastavka pogodovala Lietuvos Rytasu da smanji zaostatak na samo četiri poena (47:51), isti igrač je nakon toga ubacio sedam poena (trica, dvica, dva sl.bac.) za prednost ruske momčadi 62:53 uoči posljednjeg perioda.

A upravo je posljednja četvrtina ponudila svu draž košarkaške igre. Već pomalo otpisani Lietuvos Rytas uraganskom serijom 13:0 potpuno izbacuje izgubljeni Himki (osam promašaja) iz kolosijeka i dolazi u vodstvo 66:62. Minutu i pol prije kraja momčadi su poravnane (71:71), a dva promašena šuta i izgubljenu loptu Himikja litavska momčad koristi za još jednu seriju (8:0) koja im na kraju donosi pobjedu 80:74 i drugi trijumf u ovom natjecanju.

Junak utakmice i najbolji strijelac kod Lietuvos Rytasa bio je Brabauskas s 18 poena (uz 5sk, 3ul) i presudnom tricom u posljednjoj minuti utakmice, a vrlo dobru partiju pružio je Marijonas Petravičius (20p, 7sk).

Kod Himkija je 20 poena postigao Kelly McCarty, ali uz lošu selekciju šuta i puno promašaja (trica 3/10), slijedeći na listi strijelaca je Carlos Delfino s 16 pogodaka.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije