Rodman, Sabonis i Mullin ulaze u Kuću slavnih

Radiosarajevo.ba
Rodman, Sabonis i Mullin ulaze u Kuću slavnih


Osvajač pet šampionskih prstenova u košarkaškoj NBA ligi Dennis Rodman, peterostruki ''All star'' učesnik te šesterostruki najbolji evropski igrač i bivši reprezentativac Litvanije Arvidas Sabonis ući će u NBA Kuću slavnih u Springfildu.

Legenda Chicago Bullsa Rodman izjavio je da nikada nije vjerovao da će ući u Kuću slavnih zbog svog nedoličnog ponašanja tokom i nakon igračke karijere.

Rodmanova 'desetka' odlazi u 'penziju'

"Mislio sam da je to šala. Ovo je sjajan osećaj", rekao je Rodman kada su ga obavijestili o rezultatima glasanja za ulazak u Kuću slavnih.



Sabonis, koji je prošle godine ušao u Kuću slavnih FIBA-e, šest puta je osvajao titulu najboljeg košarkaša Evrope, kao i brojne medalje na velikim takmičenjima s nacionalnim timom. Igrao je sedam godina u NBA ligi za Portland Trailblazerse.



Mullin je s reprezentacijom SAD-a osvojio dvije zlatne olimpijske medalje - 1984. u Los Angelesu i 1992. godine u Barceloni.



Ceremonija će biti održana od 11. do 13. augusta u Springfieldu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije