Rocketsi uzvratili udarac

Radiosarajevo.ba
Rocketsi uzvratili udarac

Nakon poraza od 40 razlike u utakmici broj pet, Rocketsi su od samog početka utakmice Lakersima željeli pokazati da žele ići u sedmu. Otvorili su susret nevjerojatnom serijom 21:3, u kojoj je dominirao nezaustavljivi Luis Scola, koji je u tom razdoblju ubacio 12 poena. Do kraja susreta, Lakersi su se vratili, no igrači Houstona ostaju mirni i love kartu za odlučujući susret pobjedom 95:80.

"Svi u njihovom timu imaju isti, ratnički mentalitet i zato se sada nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo da moramo stvari riješavati u utakmici broj sedam", rekao je Kobe Bryant, koji je ubacio 32 poena.

Rocketsi su odigrali treću utakmicu bez Ming Yaoa, i upisali drugu pobjedu bez kineskog centra. "Možda nismo najtalentiranija ekipa u ligi, ali smo sigurno najborbenija i to pokazujemo iz utakmicu", rekao je Shane Battier, koji je većinu ove serije bio zadužen za čuvanje jednog od najboljih igrača današnjice, Bryanta.

Uz Kobea, tek je Pau Gasol (14p, 11sk), nešto odigrao u redovima Lakersa, dok je u Houstonu uz Scolu, koji je susret završio na 24 poena i 12 skokova, odličan nastup imao Aaron Brooks s 26 poena.

Baš kao i u seriji između Bostona i Orlanda, i Lakersi i Rocketsi će svoj prolaz u utakmici broj sedam tražiti u nedjelju. Tim Phila Jacksona će kao prvoplasirana ekipa na Zapadu imati prednost domaćeg terena.

Nakon što je kritizirao trenera Stana Van Gundyja kako ga ne koristi dovoljno u reketu, Dwight Howard se prvo ispričao, a zatim je odlučio pokazati treneru da je bio u pravu kada je podigao glas. Orlando je pobjedom 83:75 izborio utakmicu broj sedam u Bostonu, a Howard je u pobijedi svog tima sudjelovao s 23 poena i 22 skoka.

"Pokušao sam se opustiti i igrati svoju igru", rekao je Howard, koji je od samog početka bio posebno motiviran. "Iz svega ovog naučio sam da trebam samo biti koncentriran na igru i da trebam znati kada zašutjeti."

Obje ekipe su očajno gađale iza linije tri poena, pa su kombinirano ubacile samo devet trica iz 44 pokušaja. Vrlo loš je u tom elementu bio Hedo Turokglu (1/5 za tri poena), ali je zato pogodio kada je bilo najvažnije, minutu i pol prije kraja za vodstvo Orlanda 81:75.

Rajon Rondo je odigrao sjajnu utakmicu, imao je 19 poena, 16 skokova i šest asistencija, ali je zato Ray Allen bio potpuno izvan susreta. Ubacio je samo pet poena, pritom gađajući tricu 0/5, uključujući i dva promašaja u posljednjoj minuti. Howarda je u redovima Orlanda pratio Rashard Lewis, koji je dodao 20 poena.

Sljedeći, odlučujući susret, je na rasporedu u nedjelju u Bostonu. Celticsima će ovo biti već druga serija u ovogodišnjem doigravanju, u kojoj će odigrati sedmu utakmicu. Prvi puta su bili uspješni protiv Chicaga u prvom krugu.

rezultati:

Istočna konferencija:
Orlando Magic - Boston Celtic 83:75 (3-3)

Zapadna konferencija:
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 95:80 (3-3)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije