Robert Dacešin o posjeti Jusufu Nurkiću: 'Samo smo došli, zagrlili se i pustili priču'

0
Radiosarajevo.ba
Robert Dacešin o posjeti Jusufu Nurkiću: 'Samo smo došli, zagrlili se i pustili priču'
Foto: Facebook / Robert Dacešin i Jusuf Nurkić

Bosanskohercegovački travel blogger Robert Dacešin posjetio je nedavno, 24. februara, reprezentativca BiH u košarci Jusufa Nurkića, a sada je sumirao utiske s ovog putovanja.

Kako je pojasnio, sve je počelo prije nekoliko godina preko interneta. 

"Ko me poznaje bolje, zna da od djetinjstva pratim NBA, te da mi je jedna od najvećih želja bila gledanje utakmice ovdje. Prije dvije godine u Philadelphiji, ostvarih to i bi baš onako za pamćenje, a onda kroz neki splet neobičnih životnih okolnosti, kasnije te godine, upoznah se virtuelno sa Jusufom Nurkićem kojeg dugo pratim i počesmo lagano da se kuckamo. Prošle godine mi tako Jusuf reče da me čeka u Arizoni, a ako mi nešto u životu nije teško to je uzeti avio kartu i otputovati negdje.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

E sad, jeste da je naš narod poznat po gostoprimstvu i da je to nešto čime se svi u duši istinski ponosimo, ali tih desetak sati tog 24.2.2024. vjerovatno ću još dugo prepričavati drugarima kući. Neću pričati o tome kako nam je sredio vrhunske karte za utakmicu, izveo nas na večeru i posvetio nam par sati svog vremena. Niti o tome da nas je odveo u trening centar Phoenix Sunsa i pokazao nam gdje oni jedu, treniraju, imaju sastanke i slično.

Već o tome da je bilo baš ugodno biti sa njim i prosto pričati o životu, na način ko da se znamo 100 godina. Samo smo došli, zagrlili se i pustili priču. Jeste da putujući svijetom upoznaš mnogo dobrih ljudi, čuješ mnogo priča i doživiš trenutke koju ti se urežu pod kožu, ali vraćajući se nazad ka smještaju nakon druženja sa njim, jedino o čemu smo u autu pričali je koliko je lik pozitivan, gotivan i jednostavan. Koliko dobrih stvari radi o kojima ne priča i koliko ostavlja i za sebe a o čemu se ne piše.

Družimo se opet brate i hvala što si mi dao da šutam na isti koš kao Kevin Durant. Stižu objave sa ture po Americi i još par zemalja", napisao je Robert Dacešin

JEDAN SAN OSTVAREN❤️ Ko me poznaje bolje, zna da od djetinjstva pratim NBA, te da mi je jedna od najvećih želja bila...

Posted by Robert Dacešin on Tuesday, February 27, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije