Ricky Rubio tuži Juventut

Radiosarajevo.ba
Ricky Rubio tuži Juventut

Ricky Rubio želi ovoga ljeta napustiti rodnu Španiju i uputiti se prema NBA ligi, no da bi to ostvario morat će sudskim putem riješiti pitanje odštete koju zahtjeva njegov matični klub Joventut.

Čini se kako jedan od najnadarenijih igrača Europe, španski razigravač Ricky Rubio pod svaku cijenu želi napustiti Joventut, klub u kojem je igrao u dosadašnjem dijelu kratke karijere.

Odvjetnički tim mladog igrača odlučio je uputiti tužbu protiv matičnog kluba, a kao premisa dokumenta spominje se da sam Rubio nikada nije potpisao ugovor s klubom, već su to učinili njegovi roditelji dok je on imao 15 godina. Svrha ove tužbe jest ili smanjiti, ili pak, potpuno anulirati odštetni zahtjev Joventuta koji traži šest milijuna dolara za svog igrača. Rubio želi ići u NBA gdje će za petnaestak dana biti biran, ali to neće biti moguće ako ovako visoka odšteta ostane na mjestu. NBA klubovi prema propisu ne smiju platiti više od 500 tisuća dolara odštete europskim klubovima.

Problem ove tužbe zapravo jest u tome što je navodno Rubio prošlog ljeta potpisao dodatak ugovoru prema kojemu je dobio značajnu povišicu u plaći, a zauzvrat Joventut je tim dodatkom sebi osigurao spomenutu odštetu. Inače, ovaj se španski klub nalazi u određenim financijskim problemima, a mnogi smatraju da ovom odštetom žele osigurati mirnu budućnost kluba.

Na spomenutom draftu koji će se održati 25. juna u New Yorku, očekuje se da će Rubio biti biran među prva tri izbora koji drže LA Clippersi, Memphis i Oklahoma. Clippersi će birati Blakea Griffina, dok su preostala dva kluba realne destinacije za mladog španskog igrača.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije