Povremeni reprezentativac Srbije u košarci doživio moždani udar

2
Radiosarajevo.ba
Povremeni reprezentativac Srbije u košarci doživio moždani udar
Foto: starsport / Stevan Jelovac doživio moždani udar

Loše vijesti stižu iz Grčke - povremeni reprezentativac Srbije i košarkaš AEK-a, Stevan Jelovac, srušio se na treningu u nedelju navečer i u bolnici je završio uslijed moždanog udara.

Kako prenose grčki mediji, 32-godišnji krilni centar osjetio se loše i kolabirao je za vrijeme treninga. Jelovac se i dalje nalazi na intenzivnoj njezi, kako bi se njegovo stanje u potpunosti kontrolisalo i pratilo u bolnici "Metropolitan General" u Atini.

Navodi se i da je njegovo stanje trenutno stabilno, ali ozbiljno, nakon operacije koja je morala da bude izvršena, o čemu pišu i španski mediji.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Dalje se dodaje i da će više informacija biti 48 sati od nesretnog događaja, kao i da je prema prvim procjenama doktora u pitanju moždani udar.

Inače, Jelovac je 30. oktobra na utakmici AEK-a protiv Jonikosa zadobio povredu skočnog zgloba i pozlilo mu je tokom indivdualnog rada u teretani.

Tim povodom oglasio se i atinski klub, potvrdivši da je srbijanski košarkaš hospitalizovan zbog ozbiljnog zdravstvenog problema, zahtjevajući razumjevanje i poštovanje uz poruku da su svi uz njega i želje da sve bude kako treba, te da prebrodi sve probleme.

AEK je nedavno pobijedio u FIBA Ligi prvaka i trijumf protiv Rige posvećen je upravo Jelovcu.

"Ovo je više od košarke, svi se nadamo da se će oporaviti, zdravlje je nešto najvažnije. Ova pobjeda je za njega, svi mu želimo sve najbolje i nadamo se da će uskoro opet biti sa nama", poručio je španski košarkaš i plejmejker AEK, Kino Kolom.

Jelovac je u dosadašnjem toku karijere igrao za Vizuru, Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Juvekazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Brose Bamberg, Gazijantep i japanski San-En Neofiniks, a nosio je i dres reprezentacije Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije