Razija Mujanović za Radiosarajevo.ba: Hvala KSBiH na ukazanom povjerenju

A. S.
Razija Mujanović za Radiosarajevo.ba: Hvala KSBiH na ukazanom povjerenju
Facebook / razija Mujanović i Mirza Teletović: Zajedno stvaraju bolje sutra Košarkaškog saveza BiH

Razija Mujanović, najbolja košarkašica u historiji Bosne i Hercegovine, postala je team manager ženskih košarkaških selekcija. To je na svom Facebook profilu potvrdio predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović.

Bivši as NBA tima Brooklyn Netsa nije krio oduševljenje što legenda ženske košarke u BiH i regionu ima novu funkciju.

„Ponosan sam što mogu objaviti kako je naša sportska heroina Razija Mujanović postala team manager ženskih košarkaških selekcija naše zemlje. Malo ko se može pohvaliti činjenicom da je član Kuće slavnih, kao naša Razija, za koju vjerujem da će i ovaj posao raditi sa istim žarom, ljubavi i voljom, kao sto je to bio slučaj na parketu i da ce uspjeti, barem, djelić svog znanja i iskustva prenijeti na generacije koje dolaze. Sa Razijom, nadam se, dolaze još ljepši dani ženske bh. košarke“, naveo je Teletović u svojoj obavi na Facebooku.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Raziju Mujanović, koja je kazala da su razgovori o novoj funkciji počeli prije dva mjeseca kada je prvi put o ovoj ideji razgovarala sa generalnim sekretarom KSBiH Amerom Čolanom.

„Za moje imenovanje čekala se sjednica Upravnog odbora. Sve ove promjene u Košarkaškom savezu BiH, angažman Mirze Teletovića kao predsjednika, dolazak novog člana Upravnog odbora Nihada Selimovića, su nagovještaji boljih dana za bh. Košarku. Hvala KSBiH na ukazanom povjerenju, predsjedniku Teletoviću, sekretaru Čolanu i svim članovima Upravog odbora na ukazanom povjerenju“, kazala je Mujanović za naš portal.

Ona vjeruje da se pravim radom, zalaganjem može napraviti mnogo toga, a igrači trebaju biti na prvom mjestu.

„Mi smo samo servis reprezentacije. Dat ću sve od sebe da poboljšam situaciju u Savezu i da ekipe poprave rezultate. Kada je dobar rad i zalagenje, rezultati moraju doći, u to sam uvjerena“, kazala je Razija Mujanović za Radiosarajevo.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije