Rashard Lewis pao na doping testu

Radiosarajevo.ba
Rashard Lewis pao na doping testu

Ponajbolji igrač Orlando Magica, Rashard Lewis suspendiran je od strane NBA lige nakon što je pao na doping testu.

Zvijezda prošlosezonskog finaliste NBA lige propustit će prvih deset utakmica nove sezone što je kazna koju igrač dobiva za prvi prekršaj ovakvog tipa.

Lewis je prema vlastitim riječima posve slučajno konzumirao prehrambeno sredstvo koje u svom kemijskom sastavu sadrži element testosterona.

"Napravio sam veliku pogrešku i preuzimam potpunu odgovornost. Kupio sam proizvod u običnoj ljekarni, i u tom trenutku nisam znao da sadrži supstancu koja je zabranjena od NBA lige. Nadam se da će sportaši naučiti na mom primjeru jer u našem poslu nema mogućnosti pogreške kada se radi o zabranjenim tvarima koje nam mogu samo naštetiti", izjavio je Lewis.

Suspenzija od deset utakmica sa sobom povlači i posljedicu novčane kazne u iznosu plaće koju bi dobio za vrijeme provedeno u odsutstvu. Lewis je prošle sezone postizao 19 poena po susretu, a predvodio je Orlando do drugog finala lige u klupskoj povijesti.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije