Raptorsi zaustavili Giannisa i poravnali finalnu seriju Istočne konferencije

Radiosarajevo.ba
Raptorsi zaustavili Giannisa i poravnali finalnu seriju Istočne konferencije
Foto: EPA-EFE / Kawhi Leonard

Košarkaši Toronto Raptorsa na svom su parketu savladali Milwaukee Buckse rezultatom 120:102 i poravnali u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige na 2:2. 

Gosti su imali vodstvo samo u prvoj četvrtini, da bi nakon toga domaći preokrenuli i u potpunosti kontrolirali rezultat.  

Poslije serije 13:0 s kraja prve i početkom druge četvrtine, Toronto je stekao prvi dvocifreni plus (41:31), na šta gosti nisu pronašli odgovor do kraja meča.

U redovima Toronta najefikasniji bio je Kyle Lowry s 25 poena, uz 5 skokova i 6 asistencija, a njega je sa klupe pratio Norman Powell s 18 poena.

Kod Bucksa najbolji bio je Khris Middleton s 30 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Giannis Antetokounmpo upisao je 25 poena, 10 skokova i 5 dodavanja, a Nikola Mirotić 11 poena.

Raptorsi su na taj način sačuvali domaći teren i vratili seriju na "nulu" pred peti duel koji je na programu u Wisconsinu između četvrtka i petka od 2:30 sati. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije