Prvi put u historiji NBA prvaci su Toronto Raptorsi

Radiosarajevo.ba
Prvi put u historiji NBA prvaci su Toronto Raptorsi
Foto: EPA-EFE / Toronto Raptorsi prvaci

Toronto Raptorsi su sinoć u Oracle Areni u Oaklandu slavili protiv domaćina Golden State Warrirorsa rezultatom 114:110 i s ukupnih 4:2 u finalnoj seriji došli do svoje prve NBA titule u historiji kluba.

Raptorsi su bolje otvorili utakmicu na krilima fantastičnog Kylea Lowryja, ali se Golden State vratio pa je prvih 12 minuta završeno minimalnim vodstvom gostiju rezultatom 33:32. U nastavku prvog poluvremena ista slika na parketu Oracle Arene, a na odmor se otišlo s vodstvom Kanađana rezultatom 60:57.

U drugom poluvremenu Ratnici su zaigrali bolje na krilima Klaya Thompsona koji je pogađao trojke i vodio svoju ekipu ka izjednačenju u seriji. Potom se prilikom jednog zakucavanja povrijedio i Golden State je nakon Duranta ostao i bez fantastično Thompsona. Curry je gledao u nevjerici šta se dešava, a Toronto je iskoristio povrede Warriorsa i došao do prve titule u historiji kluba.

Najefikasniji u redovima Raptorsa bio je Lowry sa 26 postignutih poena, dok je Siakam dodao isto toliko. Thompson je do povrede u trećoj četvrtini postigao 30 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije