Priča ESPN-a o velikom srcu Jusufa Nurkića: Htio kupiti vakcine za sve stanovnike BiH

10
Radiosarajevo.ba
Priča ESPN-a o velikom srcu Jusufa Nurkića: Htio kupiti vakcine za sve stanovnike BiH
Foto: Instagram / Jusuf Nurkić

Zanimljivu priču donio je američki ESPN o Jusufu Nurkiću, našoj zvijezdi iz NBA lige, koja najbolje dokazuje koliko veliko srce ima naša zvijezda iz redova Portlanda. 

Kako piše ovaj portal, Nurkić je u pandemiji koronavirusa izgubio nekoliko članova porodice, a njegovu BiH je u proteklom periodu "opustošio" COVID-19, sa više od 200.000 pozitivnih slučajeva i 9.600 smrtno stradalih.

"BiH ima samo donacije, ali nedovoljne za vakcinaciju svih ljudi", kazao je Nurkić i dodao: "Pokušao sam kupiti vakcine za cijelu zemlju. Pripremio sam novac, plan i sve. Ali još se to ne možemo učiniti. Čak i da pronađem potencijalnog prodavača, izgleda da američki zakoni ne dozvoljavaju prodaju cjepiva van države, sve dok se ne cijepe svi Amerikanci. Ne znam što da više radim, sve sam pokušao", pričao je razočarani Nurkić.

Nurkiću je sve još teže palo, jer, kaže Nurkić, u SAD su ostale velike zalihe vakcina koje nisu iskorištene, a koje bi rado kupio za Bosnu i Hercegovinu.

"Sve ove zemlje pate... Amerika ima cjepiva i ljudi se ne žele cijepiti" kaže on, prenosi ESPN i dodao:

"Osjećam da je čovječanstvo nekako propalo, jer bi sve zemlje u okolini trebale dobiti barem neke od tih vakcina, zar ne?"

Prošlog jula, taman kad je NBA balon počeo na Floridi, Nurkić je saznao da je njegova nana u Bosni i Hercegovini oboljela od COVID-19 i umrla. 

To je zvijezdu iz BiH nagnalo na ovakvu odluku, da pokuša nabaviti vakcine za sve stanovnike BiH, piše američki portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije