Preminuo Joe Bryant u 69. godini, otac legendarnog Kobea

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Joe Bryant u 69. godini, otac legendarnog Kobea
Radiosarajevo.ba / Joe i Kobe Bryant

Joe Bryant, otac tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta preminuo je u 69. godini. Joe Bryant je bio krilni igrač visok 208 cm, a uživao je u dugoj igračkoj karijeri koja je uključivala nastupe za 76erse, Clipperse i Rocketse. 

Preminuo je četiri i pol godine nakon što su njegov sin, tada 41-godišnjak, i njegova unuka Gianna (13) poginuli u padu helikoptera. 

Joe je bio "first pick" Golden State Warriorsa NBA drafta 1975. godine, ali ga  je tim prodao Philadelphiji nekoliko mjeseci kasnije. Krilni igrač proveo je četiri sezone s timom iz svog rodnog grada i pomogao 76ersima da dođu do NBA finala 1977. godine. Kasnije se preselio u Europu, igrajući za timove u Italiji i Francuskoj.

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Bryant je započeo svoju trenersku karijeru s djevojkama košarkaškog tima u Akiba Hebrew Academy, maloj školi blizu Philadelphije. Ubrzo je uživao u angažmanima s timovima u Las Vegasu, Bostonu, Los Angelesu, Tokiju i Bangkoku. Desetljećima je radio kao trener, pridruživši se timovima u Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu i Tajlandu. Zbog njegove ljubavi prema slatkišima nadimak mu je bio "Jellybean".

Njegov odnos sa sinom Kobeom postao je napet dok je legenda Lakersa gradila Hall of Fame karijeru u NBA ligi. Nikada nije javno govorio o smrti svog sina, a ranije ove godine prodao je na aukciji prsten NBA prvaka iz 2000. godine, koji mu je Kobe poklonio za 927.000 dolara.

2016. godine Kobe je rekao da nije razgovarao tri godine sa svojim roditeljima jer su, bez njegovog pristanka, pokušavali prodati Kobeove uspomene iz škole. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije