Preldžić se pored Slovenije odlučio za BiH

Radiosarajevo.ba
Preldžić se pored Slovenije odlučio za BiH

Košarkaška reprezentacija BiH na svom širem popisu kandidata ima dvojicu igrača koji se nalaze na popisima dvaju reprezentacija. Jedan od njih, Goran Suton kojeg su pozvali Mensur Bajramović i Jasmin Repeša, tek se treba odlučiti, a drugi Emir Preldžić izjavio je kako će umjesto Slovenije, za koju je prošao mlade selekcije, izabrati zemlju svog rođenja, Bosnu i Hercegovinu.

“Već sam potpisao zahtjev za promjenu košarkaškog državljanstva, što znači da želim igrati za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. To sam rekao i ljudima iz Košarkaškog saveza Slovenije. Košarkaški savez BiH je već na adresu Fibe proslijedio moju izjavu i zahtjev. Sada čekamo odgovor”, poručio je Preldžić za sarajevski Dnevni avaz iz rodnog Žepča gdje se odmara nakon naporne sezone u turskoj ligi.

Ipak, bilo kako Fiba odluči, jedno je jasno. Talentirani Preldžić ovog ljeta neće igrati ni za jednu reprezentaciju.

“Ovog ljeta neću se odazvati na pripreme nijedne reprezentacija jer imam problema s povredama i moram mirovati. Bh. selektoru ću moći biti na raspolaganju tek za naredni ciklus”, dodaje Preldžić čiji je Fenerbahče nedavno izgubio finale turskog prvenstva.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije