Poznati košarkaški radnik iz BiH tvrdi da je žrtva prepada: 'Prešao je vozilom u moju traku'

0
Radiosarajevo.ba
Poznati košarkaški radnik iz BiH tvrdi da je žrtva prepada: 'Prešao je vozilom u moju traku'
Foto: Privatni album / Božo Bošnjak

Poznati košarkaški radnik iz Širokog Brijega i nekadašnji komesar takmičenja Prvenstva BiH, Božo Bošnjak, prema vlastitim tvrdnjama, bio je žrtva prepada u saobraćaju.

On kaže da ga je htio prepasti poznati košarkaški sudija (ime i prezime poznati redakciji, op. a.) u automobilu Q5 Audi, vozeći iz suprotnog smjera.

"Prešao je u moju traku i umalo je došlo do frontalnog sudara. Morao sam naglo zakočiti, a on se neposredno prije kontakta dva auta vratio u svoju traku.

CIK donio odluku: Evo u kojim općinama u BiH će biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

CIK donio odluku: Evo u kojim općinama u BiH će biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

Sa mnom se u automobilu nalazila i moja supruga koja je bila u potpunom šoku. Znam da je krenuo u Banju Luku da sudi utakmicu. Prije 10 mjeseci sam bio na operaciji srca, ovo je za mene  i moju suprugu koja je također teško bolesna veliki šok”, kaže Božo Bošnjak za portal  Radiosarajevo.ba, te dodaje da ovaj incident smatra da je uslijedio kao posljedica “košarkaških nesporazuma”.

“Nelegalne stvari su već duže vrijeme prisutne u našoj košarci, ali mi koji želimo da košarka u BiH napreduje, istrajat ćemo u borbi da se nepravilnosti iskorijene. Slučaj vezan za incident koji je izazvao sudija će biti predmet istrage”, objasnio nam je Bošnjak.

Kako portal Radisarajevo.ba saznaje slučaj je prijavljen policiji...

"Policija je napravila istražne radnje i sada čekam njihov odgovor. Sudija koji mi napao mora biti priveden i da kaže šta je razlog njegovog prepada", dodao je Božo Bošnjak za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije