Povreda Turkoglua, Jazzeri tonu sve dublje

Radiosarajevo.ba
Povreda Turkoglua, Jazzeri tonu sve dublje

Orlando je nastavio s lošim igrama, te su kod New Jerseya doživjeli treći poraz u posljednje četiri utakmice, time su izgubili svaku šansu da se domognu druge pozicije na Istoku, no to na kraju večeri nije bila najgora vijest za Magic. Hedo Turkoglu, jedan od najvažnijih igrača Orlanda neugodno je pao i iskrenuo zglob nakon čega je morao biti praktički iznesen s terena. Opravdano je tužan i razočaran svime što se događa bio trener Magica, Stan Van Gundy: "Sve ovo što se događa je užasno. Igramo bez energije, obrambene svijesti i kada se tako ponašaš teško je bilo koga pobijediti."

Netsi su igrali s petorkom koju su sačinjavala tri novaka, Brook Lopez, Ryan Anderson i Chris Douglas-Roberts, a pomogao im je veteran Vince Carter s 27 poena i devet asistencija. Interesantno jest kako je sva tri poraza Orlando doživio od ekipe koje neće vidjeti playoff, Toronta, New Yorka i sinoć New Jerseya.

Gotovo je sigurno kako će Utah Jazzeri sigurno ići na Lakerse u prvom krugu doigravanja. Nastavili su s lošom formom izgubivši u svojoj dvorani od oslabljenog Golden Statea koji je igrao sa samo sedam igrača, a nisu nastupili praktički svi najbolji igrači sastava, Stephen Jackson, Monta Ellis, Corey Maggete i Jamal Crawford, tu treba ubrojiti i Bellinelija, te Brendana Wrighta.

I u takvom sastavu, Warriorsi su uspjeli postići 118 poena Utahu (118:108) što najbolje govori u kakvom su psihičkom stanju igrači trenera Jerrya Sloana koji su poraženi treći put zaredom. CJ Watson je odlično iskoristio neočekivano veliku minutažu postigavši 38 poena (16-16 sl. bacanja). Rob Kurz dodao je 21, a olimpijski dvojac Deron Williams (26p, 14as) i Carlos Boozer (25p, 12sk) jedini su bili dobri kod poraženog sastava.

Chicago Bullsi nastavljaju sa sjajnim predstavama u svojoj dvorani. Ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu, protiv Charlotte, te su prvi put od sredine studenog došli na pedeset posto pobjeda/poraza (40-40). Po svaku cijenu žele izbjeći Cleveland u prvom krugu doigravanja, a kako igraju želja bi im se mogla ostvariti. No, usprkos nadi da izbjegnu Cavse, alternativa za Bullse nije posebno poželjna.

"Ako izbjegnemo Cavse, dobit ćemo Celticse, ako izbjegnemo njih dobit ćemo Orlando, tako da u realnosti nije previše niti bitno da li smo šesti ili osmi. No, ne bih imao ništa protiv da budemo peti i dobijemo Hawkse" - svoju želju iskazao je John Salmons, bek Bullsa.

Upravo je Salmons s Benom Gordonom potegnuo tricu sredinom posljednje četvrtine kojom su od minimalnog minusa (92:93) došli do vodstva i kasnije pobjede. Gordon je postigao 39 poena, Derrick Rose 22, a Salmons je dodao 19 za Chicago. Raymond Felton je s 26 bio najefikasniji kod Bobcatsa.

Bullsi bi teoretski mogli izboriti i to peto mjesto koje žele, jer za Miamijem koji okupira tu poziciju zaostaju samo jednu pobjedu, no jasno je kako i na Floridi žele igrati protiv Atlante jer objektivno govoreći, Hawksi nisu u istoj kategoriji što se kvalitete tiče s tri najjača sastava s Istoka.

Detroit je, pak, porazom u Indiani 106:102 praktički osigurao dvoboj s Clevelandom idućeg vikenda kada kreće playoff. Pistonsi, kako igraju posljednjih mjeseci, teško da se mogu nadati značajnijem produženju loše sezone koju će željeti što prije zaboraviti. Stanje tima najbolje je opisao Richard Hamilton: "U ovom trenutku posve je nevažno s kim igramo u doigravanju. Moramo biti sretni što smo uopće izborili playoff, a ako nam se sve posloži možemo iznenaditi i napraviti niz pobjeda." Danny Granger je s 24 koša predvodio Pacerse.

Portland je laganom pobjedom nad domaćim Clippersima 87:72 nastavio veliki niz u završnici sezone, te su sada došli na diobu treće pozicije na Zapadu koju trenutno zauzima Houston. Blazersi su ostvarili devetu pobjedu u posljednjih deset susreta, a u te pobjede su uključene i one nad playoff timovima Zapadne konferencije.

Koga god dobiju, Blazersi mogu pobijediti, jer su tim dovoljno mlad i kvalitetan, ali opet i iskusan da pobjede svakoga tko im se nađe na putu, posebno sada kada će barem u prvom kolu playoffa imati prednost domaćeg terena. LaMarcus Alridge je s 21 poenom bio najefikasniji igrač susreta.

rezultate:
Indiana Pacers - Detroit Pistons 106:102
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 97:110
New Jersey Nets - Orlando Magic 103:93
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 115:98
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 113:106
Utah Jazz - Golden State Warriors 108:118
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 72:87

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije