Povratak Garnetta u pobjedi Celticsa nad Spursima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Povratak Garnetta u pobjedi Celticsa nad Spursima (VIDEO)

Nakon trinaest utakmica pauze uzrokovane ozljedom koljena, na parket se vratio Kevin Garnett, jedna od tri zvijezde aktualnih prvaka Boston Celticsa.

Nakon nešto kraće pauze ponovno je igrao i Ray Allen, te je kompletni Boston pobijedio na gostovanju kod San Antonija 80-77. Početak je to onoga što Celticsi najavljuju do kraja regularnog dijela sezone. Lov na Cleveland koji se nalazi na prvom mjestu Istočne konferencije i u prednosti je za četiri pobjede.

Garnett je postigao 10 poena, te je prosijedio posljednju četvrtinu uz komentar: "Ne boli me ništa, osjećam se sjajno."

Najbolji pojedinac u pobjedi Bostona bio je Rajon Rondo sa 16 poena, pet skokova i 12 asistencija, dok je Allen ubacio 19, a Paul Pierce devet uz 12 skokova.

Igrala se žestoka obrana, postignuto je iznimno malo poena, a jedina prava prijetnja s druge strane bio je Tony Parker sa 25 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Inače, San Antonio je u posljednje dvije i pol minute promašio šest slobodnih bacanja, što je poprilično uvjetovalo konačnog pobjednika.
http://www.youtube.com/watch?v=JNLO2l6ngVM&feature=player_embedded

Nakon pauze od dvije utakmice neigranja na teren se vratio i Dwyane Wade. Zvijezda Miamija nije pomogla svom kluba da pobijedi New Jersey u gostima (96-88 za domaćina). Premda je postigao 27 poena, uz osam skokova i šest asistencija, mnogi su pogledi bježali prema Chrisu Douglas-Robertsu, domaćem igraču i zamjeni za ozlijeđenog Devina Harrisa.

Ovaj novak je ubacio ključnu tricu u završnici. Za 27 minuta na parketu je postigao 18 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Imao je šut iz igre 5-6, a sa linije slobodnih bacanja 7-7.

Toronto je Poražen na svom parketu od Charlotte, uvjerljivo 102-89.

Domaćinu nije pomogao niti raspoloženi Chris Bosh (35 poena, čak 19-20 s linije slobodnih bacanja), jer su ih na drugoj strani lomili Gerald Wallace i Boris Diaw. Njihova ukupna statistika je: 60 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

rezultati:
Indiana Pacers - Dallas Mavericks 92:94
Toronto Raptors - Charlotte Bobcats 89:102
New Jersey Nets - Miami Heat 96:88
New York Knicks - Sacramento Kings 94:121
Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 108:90
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 94:101
New Orleans Hornets - Memphis Grizzlies 96:84
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 107:88
San Antonio Spurs - Boston Celtics 77:80
Denver Nuggets - Washington Wizards 116:105
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 119:111

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije