Posljednje uigravanje za Ukrajinu

Radiosarajevo.ba
Posljednje uigravanje za Ukrajinu
Kikanović i Bavčić na treningu (fotoservis)

Kvalifikacije za košarkaško evropsko prvenstvo, reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje 5. avgusta protiv Ukrajine u dvorani Mirza Delibašić.

Pripreme za ove kvalifikacije nisu protekle u pobjedničkoj atmosferi, ali su tako završile. Nakon poraza od Austrije i tri od Crne Gore, izabranici Sabita Hadžića ipak su pripreme zevršili pobjedom, ito upravo protiv Crnogoraca.

"Iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje. Ovaj posljednji duel odigrali smo perfektno. Možda nemamo pojedince ekstra kvaliteta, ali imamo odličnu timsku igru", rekao je za Dnevni avaz selektor Hadžić i dodao: "Igru smo postavili tako da su naši visoki igrači Milošević, Bavčić i Bajramović napadali koš ne samo prodorima nego i šutevima iz daljine.U tome su bili veoma uspješni, što je poremetilo suparničke centre, ali smo i mi teško branili njihovu unutrašnju igru. Znamo da nam je to nedostatak i na tome ćemo poraditi do meča s Ukrajinom."

Iskusni Ratko Varda riješio bi dio problema u reketu, ali je bivši NBA igrač zbog povrede propuštao utakmice i treninge. Na treningu bi se, nakon tri dana pauze, trebao pojaviti i drugi centar Ermin Jazvin.

Ostalo je još malo vremena do prve kvalifikacione utakmic sa Ukrajinom, a kako je istakao selektor, taj period će biti iskorišten da se igrači još više uigraju.

"Mislim da ćemo maksimalno spremno dočekati početak kvalifikacija. Sigurno je da nema favorita i da svako svakoga može pobijediti. Važno je dobiti sve utakmice kući, i tada ćemo biti blizu odlasku na Evropsko prvenstvo u Ukrajinu", rekao je za San Edin Bavčić.

Raspored kvalifikacija
5. avgust: BiH - Ukrajina (20.45)
8. avgust: Mađarska - BiH (19)
11. avgust: BiH - V. Britanija (20.45)
14. avgust: Makedonija - BiH (20.45)
20. avgust: Ukrajina - BiH (20)
23. avgust: BiH - Mađarska (20.45)
26. avgust: V. Britanija - BiH (20.30)
29 avgust: BiH - Makedonija (20.45)

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije