Posljednje šanse za baraž bh. košarkaša

Radiosarajevo.ba
Posljednje šanse za baraž bh. košarkaša
Foto: fotoservis

Muška košarkaška selekcija BiH u Velikoj Britaniji večeras igra sedmo kolo grupe B-kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Posljednja utakmica i pobjeda nad reprezentacijom Mađarske, našim košarkašima vratila je teoretsku šansu za plasman u baraž naredne godine. Ali, eventualna dva boda s današnjeg gostovanja u Liverpoolu mogla bi približiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine baražu, ali u konačnici, ni to ne mora imati nikakvu težinu, jer ni sama Evropska košarkaška federacija još uvijek nije precizirala koliko će ekipa razigravati za posljednjeg učesnika Eurobasketa 2011. u Litvaniji.

Naši današnji suparnici iako su izgubili lidersku poziciju u grupi nakon poraza od Makedonije, ipak imaju čistu situaciju. Ukoliko izabranici Chrisa Fincha danas nadigraju naše momke, već će se plasirat će se na završnicu evropskih prvenstava.

Ipak, naš selektor Sabit Hadžić vjeruje da će igrači pronaći motiv da pruže što jači otpor Britancima, koji su u prvom krugu kvalifikacione grupe B, 11. avgusta u Sarajevu, slavili s 84:80.

"Nakon pobjede nad Mađarskom, nadamo se da ćemo imati više entuzijazma i u preostala dva meča. Svjesni smo težine susreta u Liverpoolu, ali je naša obaveza da uvijek idemo na pobjedu. Cilj nam je da osvojimo treće mjesto u grupi B, što je u ovom momentu naša realna vrijednost, te da šansu tražimo u baražu" rekao je selektor Sabit Hadžić za Dnevni avaz.

Utakmica u Liverpoolu počinje u 19.30 sati (uz direktan prenos na BHT1), dok će u Mađarskoj u 19 sati igrati Mađarska i Ukrajina – konkurenti našoj nacionalnoj vrsti za osvajanje treće pozicije u grupi B.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije