Eurocup / Posljednja prilika za Partizan i Trinchierija da se domognu TOP 16 faze

21. 11. 2018. u 15:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Košarkaški Partizana večeras će igrati utakmicu osmog kola u grupi D košarkaškog Eurocupa i vjerovatno će to biti i posljednja prilika za Crno-bijele da se domognu TOP 16 faze Eurocupa.

Partizan će večeras u hali Pionir na domaćem parketu dočekati ekipu Valencije. Valencija je do ovog kola bila lider na tabeli i Andreu Trinchierija i njegovu ekipu večeras očekuje izuzetno težak i važan duel. Partizan ima omjer 2-5 nakon odigranih sedam kola, dok je Valencija na omjeru 5-2. Nakon dolaska Trinchierija Partizan je zaigrao nešto bolje, ali je Valencija još uvijek veliki favorit.

Kvota na trijumf Partizana u ovom susretu je 2.55, dok je kvota na trijumf Španaca 1.60. Hendikep je postavljen na margini 3.5.

Od ekipa iz regiona na teren će danas još i Cedevita. Vitamini imaju omjer 4-3 nakon sedam odigranih kola, a večeras će biti domaćin u susretu s Gdynijom koja ima omjer 1-6. Kovta na trijumf Cedevite je 1.07, dok je kvota na trijumf Gdynije 8.50. Granica na Koševe u ovom susretu postavljena je na 166.5.

Posljednja ekipa iz regiona koja će na teren je Mornar iz Bara. Crnogorci gostuju kod Unicaje u Malagi. Mornar ima omjer 2-5 nakon sedam kola, dok je omjer Unicaje 6-1 i veliki je favorit večeras.

NEMA KOMENTARA