Portugalci odlučuju o finalisti baraža

Radiosarajevo.ba
Portugalci odlučuju o finalisti baraža

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine za 20 tragičnih minuta drugog poluvremena napravila je minus 24 poena protiv Belgije (od 47:46 do 79:102), prosula sve do sada učinjeno u baražu za Evropsko prvenstvo i svoju sudbinu povjerila u tuđe ruke, piše u srijedu „Dnevni avaz“.

Da bismo bili prvi u grupi A i plasirali se u finale baraža protiv Francuske, potrebno je da Portugal porazi Belgiju, kojoj odgovara bilo kakva pobjeda da bi nas prestigla, jer su nadoknadili minus pet poena iz prvog meča u Zenici.

Međutim, možemo li očekivati da nas obraduje selekcija kojoj sutrašnji meč u Koimbri (21.30 sati) ne znači ništa, a gostujućoj Belgiji sve?

„Izuzev skoka, u prvom dijelu smo odigrali prilično dobro. Drugo poluvrijeme obilježio je, po nas, niz nesretnih okolnosti, od povrede Gordića, sudijskog kriterija, pa do teških šuteva koje su domaći pogodili, čak i uz našu korektnu odbranu. U tim sedam minuta sve se srušilo“, kaže selektor BiH Mensur Bajramović za „Dnevni avaz“.

Igrači su po povratku u BiH dobili dva slobodna dana. Hoće li se ponovo skupiti u Zenici ili vratiti klupskim obavezama, znat ćemo u četvrtak kasno navečer nakon susreta u Portugalu.

„Nemam nekih predviđanja. Recimo, Belgijanci su u prvom dijelu baraža protiv nas odigrali odlično u Zenici, ali i odmah potom slabije protiv Portugala kojeg su jedva pobijedili. Mnogo toga zavisit će od Portugalaca i njihove motivacije“, rekao je Bajramović.

Povreda stopala Nemanje Gordića teže je prirode i ako se naša selekcija plasira u finale baraža (27. i 30. august), male su šanse da će naš prvi plej biti sposoban za nastup protiv Francuske.

„Gordić je zadobio ozbiljno istegnuće. Niko ne može prognozirati koliko će pauzirati, ali prema trenutnom stanju, ne vjerujem da bismo mogli računati na Gordića ako bismo prošli dalje“, kaže selektor Bajramović za „Avaz“.

Dnevni avaz/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije