Portland na krilima Lillarda osigurao majstoricu, Philadelphia iznenadila Toronto

O. K.
Portland na krilima Lillarda osigurao majstoricu, Philadelphia iznenadila Toronto
Foto: EPA-EFE / Nakon što su u prethodnom obračunu odigrali čak četiri produžetka, novi susret u Portlandu između Blazersa i Nuggetsa ponovo je donio dramu

Philadelphia 76ersi i Portland Trail Blazersi sinoć su osigurale sedme utakmice u svojim serijama, pobijedivši na domaćem terenu Toronto Raptorse, odnosno Denver Nuggetse. 

Na Istoku, 76ersi su pobjedom 112:101 nad Raptorsima izborili majstoricu u polufinalnoj seriji. Ekipu Philadelphije predvodio je Jimmy Buttler sa 25 poena čemu je pridodao i osam asistencija te upisao šest skokova. U seriji se konačno pojavio i Ben Simmnons koji je postigao 21 poen, a Joel Embiid zabilježio je 17 poena uz 12 skokova. 

U kanadskoj ekipi najraspoloženiji bio je Kawhi Leonard koji je zabilježio double-double uz 29 poena i 12 skokova te Pascal Siakam sa 21 poenom.

Odlučujuća sedma utakmica igra se u nedjelju u Torontu.

Čak ni novi double-double Jokića nije bio dovoljan da Denver upiše pobjedu nad Portland Trail Blazersima i plasmana u konferencijsko finale. Srbijanski centar upisao je 29 poena čemu je pridodao 12 skokova i upisao osam  asistencija.

Blazersi su na krilima kapitena Damiana Lillarda koji je ubacio 32 poena došli do pobjede od  119:108 i izjednačenja u seriji od 3:3. CJ Mccollum u pobjedu je ugradio 30 poena, a Rodney Hood 25.


Sedma utakmica igra se u noći sa subote na nedjelju u Denveru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije