Pogledajte šta je Razija Mujanović rekla o našem Luki Garzi

6
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta je Razija Mujanović rekla o našem Luki Garzi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Razija Mujanović, tim menadžerica

Košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine u nedjelju, 20. augusta, su poraženi od domaćina Poljske u finalu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon emotivne poruku koju je Luka Garza poslao svim bh. građanima, na svom Facebook profilu oglasila se bivša košarkašica BiH Razija Mujanović koja je napisala šta misli o našem Zmaju.

Njenu objavu na Facebook-u prenosimo u cijelosti:

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

"Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo 'dijasporom'. Posebno se obraćam vama koji imate djecu/unuke koji se bave sportom.
Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza", započela je Mujanović.

"Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.
Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju.

Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo "dijasporom". Posebno se...

Posted by Razija Mujanović on Sunday, August 20, 2023

Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji, ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.

Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju. Hvala Luka što si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino", napisala je Mujanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije