Podržimo naše Zmajeve: Košarkaši Bosne i Hercegovine igraju ključnu utakmicu protiv Crne Gore

1
Radiosarajevo.ba
Podržimo naše Zmajeve: Košarkaši Bosne i Hercegovine igraju ključnu utakmicu protiv Crne Gore
Foto: Twitter / Košarkaška reprezentacija BiH

U sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, koje će se održati u augustu i septembru ove godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Crne Gore u dvorani Mejdan, u Tuzli. 

Naša reprezentacija ulazi u ovaj duel s imperativom pobjede. Nama je za plasman na Svjetsko prvenstvo, popularni Mundobasket, potrebna pobjeda od barem 20 poena razlike protiv ekipe Crne Gore koja može, s druge strane, osigurati plasman dalje pobjedom u ovom meču. 

Dvorana Mejdan spremna je da podrži našu reprezentaciju, koju će igrati oslabljena izostancima Jusufa Nurkića i Džanana Muse. Košarkaš Portland Trail Blazersa je povrijeđen, a košarkaš Real Madrida nije dobio dopuštenje ekipe da se odazove selektoru Adisu Bećiragiću

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Treba spomenuti i izostanke Edina Atića i Emira Sulejmanovića, koji se nisu odazvali selektoru na prijašnjem okupljanju. Nažalost, izostaje i Luka Garza, košarkaš Minnesota Timberwolvesa, čiji papiri još uvijek nisu gotovi. Svakako se ne bi mogao odazvati, zbog obaveza u NBA ligi. 

Bez obzira na izostanke, naša reprezentacija nema izbora nego tražiti veliku pobjedu protiv ekipe Crne Gore. U slučaju poraza, čak i pobjeda protiv ekipe Mađarske, koja ima najmanje šanse od ove tri reprezentacije da prođe dalje, u zadnjem kolu ne bi promijenila situaciju za naš tim. 

Naši Zmajevi sutra igraju jednu od ključnih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ugostit će Crnu Goru u...

Posted by KSBiH on Wednesday, February 22, 2023

U našoj grupi još igraju Francuska protiv Češke Republike, te Litvanija protiv Mađarske. Francuska i Litvanija su osigurale plasman, dok Češka nema ni teoretske šanse za prolaz dalje.

Za našu reprezentaciju se kvalifikacije završavaju 26. februara duelom protiv Mađarske, u gradu Szombathely.

Duel protiv Crne Gore možete gledati u direktnom TV prijenosu na kanalu Sport Klub 3. Početak meča je zakazan za 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije