Počinje pohod na Olimpijske igre: Zmajevi igraju protiv Portugala

0
Radiosarajevo.ba
Počinje pohod na Olimpijske igre: Zmajevi igraju protiv Portugala
Foto: KS BiH / Sa treninga Zmajeva

Košarkaši BiH danas od 16:30 sati u poljskom gradu Gliwice igraju protiv Portugala meč prvog kola pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Bit će ovo peti međusobni duel BiH i Portugala. Naša selekcija je u prethodne četiri utakmice ostvarila isto toliko pobjeda.

Košarkaši BiH su 2009. godine u dodatnim kvalifikacijama za Eurobasket pobijedili Portugalce sa 62:56 te 73:61.

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Preostala dva dvoboja su bila prijateljskog karaktera. BiH je 2016. godine pobijedila Portugal rezultatom 83:78, a godinu kasnije 62:58.

BiH je apsolutni favorit danas. Kladionica MaxBet daje kvotu 1.08 na trijumf BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Selektor BiH Adis Bećiragić kazao je da su svjesni da protivnik nije lagan.

"Znamo da je to ekipa koja je pokušala svojim promjenama, pogotovo u odbrani, da isprovocira da protivnik igra van svojih sistema i to izuzetno dobro rade. Mi se iskreno nadamo da ćemo naći rješenje za to. Naravno, i mi imamo veoma kvalitetne igrače da to riješe. Nadamo se da ćemo ovaj turnir početi u dobroj i lijepoj atmosferi i da ćemo pobijediti”, rekao je Bećiragić.

Selektor za današnji duel računa na Miralema Halilovića, Džanana Musu, Luku Garza, Amara Alibegovića, Jusufa Nurkića, Amara Gegića, Adija Zahiragića, Aleksandra Lazića, Adina Vrabca, Edina Atića, Harisa Delalića i Kenana Kamenjaša.

U drugom meču naše grupe od 13:30 sati sastaju se domaćin Poljska i Mađarska.

Prve dvije selekcije iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije