Počinje liga 8

Radiosarajevo.ba
Počinje liga 8


Utakmicom protiv Leotara iz trebinja studenti će u petak u 18 sati otvoriti ligu 8. Čini se kako će završnica prvenstva Bosne i Hercegovine biti jača nego ikad, jer sve su ekipe ambiciozne i željne da se pokažu u najboljem svijetlu, naročiti nakon što je Bosna osigurala dva mjesta u NLB ligi iduće sezone.

Meč Bosna-Leotar biće i prvi put da ove dvije ekipe ukrštaju snage ove godine, ali i pored toga što se dva tima slabo poznaju, svakako da je šampion države favorit u ovom duelu i ima prednost domaćeg terena. U redovima Bosne svi su maksimalno koncentrisani i vide samo jednu opciju, a to je pobjeda.

Svi se slažu kako je Bosna prvi favorit za odbranu naslova osvojenog prošle godine u finalu sa Igokeom. Tim koji sa klupe vodi Vlada Vukoičić iza sebe ima sezonu u NLB ligi koja se mora okarakterisati kao uspješna.

"Nas mogu smatrati kao prvog favorita za naslov prvaka, ali mi smo vrlo oprezni. Leotar možda nema iskustva kao mi, ali mladost i talenat koje imaju na okupu nalažu oprez kojeg ne nedostaje. Gledaćemo da od samog početka utakmice da nametnemo svoj stil igre i time dođemo do važne pobjede na početku takmičenja u kojem bi svaki kiks značio korak dalje od titule i mjesta u NLB ligi sljedeće sezone. Očekuje nas kvalitetno takmičenje sa utakmicama koje bi mogle biti zanimljivije od onih koje smo igrali u NLB ligi", rekao je Vukoičić za Oslobođenje.

kkbosna.com/oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije