Pobjede Hawksa i Heata, rekordna noć Wadea

Radiosarajevo.ba
Pobjede Hawksa i Heata, rekordna noć Wadea

Budući da se osnovni dio sezone u NBA ligi primiče kraju klubovi se bore za pronalazak sve bolje forme koja će im omogućiti lakši put kroz playoff. Prednost domaćeg parketa mogla bi biti presudna u najvažnijim dijelu sezonu, pa ne čudi dodatni trud kojim sastavi pokušavaju kopirati dominaciju u svojoj dvorani kakvu pokazuje ekipa Cleveland Cavaliersa. LeBron James i društvo u svojoj Quicken Loans Areni imaju gotovo savršenih 32-1, a zanimljiv niz uhvatila je i ekipa Atlanta Hawksa.

Kada bi u ovom trenutku počelo doigravanje Atlanta bi imala prednost domaćeg parketa u susretima protiv Miami Heata, a koliko su impresivni uz podršku svoje publike govori i posljednjih osam utakmica koje u svojoj dvorani nisu izgubili. To im je ujedno drugi takav najduži niz u istoriji kluba. Rekordu od 20 pobjeda u Philips Areni ostvarenom u rasponu od 12. novembra 1996. do 12. februara 1997. godine teško će se približiti, ali i ovako djeluju vrlo dobro.

Za posljednju pobjedu (109-97) ostvarenu protiv Minnesota Timberwolvesa pobrinuo se Flip Murray s ličnim rekordom sezone od 30 koševa, pomogli su Mike Bibby (20 poena, devet asistencija), Joe Johnson (20 poena, osam skokova), te Al Horford s jedinim double-double učinkom na utakmici (12 koševa, 13 skokova).

Miami je također došao do pobjede kojom se približio završnici sezone. Heat je upisao očekivanu pobjedu protiv Memphis Grizzliesa (94-82) uz još jedno impresivno izdanje Dwyanea Wadea (27 poena, osam asistencija).
http://www.youtube.com/watch?v=HvHuHDoIr4s&feature=player_embedded

Najbolji strijelac NBA lige ovim je učinkom ostvario lični rekord po broju poena u jednoj sezoni, iskoristivši susret za 2064. koš. U sezoni 2005/06, kada je Miami došao do naslova, ubacio je 24 manje.

Phoenix Sunsi su svladali Denver Nuggetse (118-115) i ostvarili petu uzastopnu pobjedu. Ipak, još su uvijek na devetom mjestu Zapadne konferencije, posljednjem koje ne vodi u doigravanje.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije