Pobjede Cibone i Fenerbahčea

Radiosarajevo.ba
Pobjede Cibone i Fenerbahčea

U Sarajevu je počeo međunarodni košarkaški turnir pod nazivom 5. memorijalni turnir Mirza Delibašić koji će u tri dana okupiti dva euroligaša Fenerbahče i Cibonu, bivšeg euroligaša Panionios i domaćina Bosnu.

Turnir je otvorila Cibona koja je bez problema svladala grčki Panionios 86:71. Već na poluvremenu su Cibosi imali 16 razlike (47:31) i do kraja su održavali vodstvo. Ponajbolji u redovima Cibone bio je Marin Rozić (20 poena, 9 skokova) koji se tek priključio ekipi Velimira Perasovića. Kevin Rogers sa 14 poena bio je prvo ime u timu Nenada Markovića.

U drugoj utakmici Fenerbahče je svladao Bosnu rezultatom 67:64. U napetoj završnici Bosna je mogla i do produžetka, ali je posljednji šut za tri poena promašio Ivanković.

U redovima Bosne najefikasniji je bio Šehović sa 22, dok su Ivanković i Bajić postigli po 11 poena. Kod Fenerbahčea je prvo ime bio Preldžić sa 18 poena.

Utakmice 2. kola igraju se u ponedjeljak, sastaju se Panionis-Fenerbahče (17,45) i Bosna ASA BHT - Cibona (19.15).

Turnir se završava u utorak, 29. septembra, susretima 3. kola u kojem se sastaju: Cibona - Fenerbahçe (17.00) i Bosna ASA BHT - Panionis (19.15).

sportin.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije