Pippen i Malone u Kući slavnih (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pippen i Malone u Kući slavnih (VIDEO)

Pippen daje govor pri ulasku u Kuću slavnih (foto:reuters)

Legendarni košarkaš Chicago Bullsa, Scottie Pippen i nekadašnja zvijedza Utah Jazza Karl Malone su novi stanovnici Kuće slavnih koja se nalazi u Springfieldu. Oba igrača su bili članovi orginalnog Dream Teama koji je lagano došao do zlata na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Ovogodišnje predstavljanje je okupilo po mnogima najbolji košarkaški tim ikada.

http://www.youtube.com/watch?v=WT9AidsUYhM


Pošto svakog novog člana Kuće slavnih uvodi jedan od njenih stanovnika, Scottie Pippena je uveo njegov dugogodišnji saigrač i najbolji igrač svih vremena Michael Jordan.

"Michael Jordan je svojom košarkom dotaknuo milijune i milijune ljudi, no možete misliti kakve je osjećaje ostavio u meni", rekao je Pippen koji je jedini uz Jordana osvojio svih šest NBA naslova Bullsa tokom devedesetih godina.

http://www.youtube.com/watch?v=9PeRms0c5NY


Nažalost, takvo što nije mogao osjetiti Karl Malone koji je s Johnom Stocktonom činio također veličanstveni duet NBA lige. Oni su u Salt Lake Cityju ostali bez prstena, ali Malone nije ostao bez ulaska u Kuću slavnih. Tamo ga je uveo Willis Reed.

"Tu sam zbog svoje majke, ona ja zaslužna za najviše toga. Hvala i svim ljudima u Utah Jazzu, trenuci s njima su bili nešto posebno", kroz suze je govorio s pozornice Karl Malone.

http://www.youtube.com/watch?v=YL4zpHGeE5A


Osim njih u Kuću slavnih su još primljeni košarkašica Cynthia Cooper, trener Bob Hurley i vlasnik LA Lakersa Jerry Buss.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije